Ana SayfaHaberlerBir köyde iki cenaze: Amca Nimet Encü’nün taziyesi bitince, yeğen PKK’lı Evin...

Bir köyde iki cenaze: Amca Nimet Encü’nün taziyesi bitince, yeğen PKK’lı Evin Encü’nün taziyesi başlayacak

Şırnak'ın Bestler-Dereler bölgesinde tim komutanı korucu Nimet Encü’nün öldüğü çatışmada öldürülen PKK’lılardan biri yeğeni Evin Encü çıktı. Uludere’ye bağlı Gülyazı köyünde Nimet Encü için taziye bittiğinde, bu kez Evin Encü'nün ailesinin taziyesi kurulacak. Evin Encü’nün cenazesinin bu nedenle Şırnak Devlet Hastanesi morgunda bekletildiği öğrenildi.

Şırnak ile Siirt sınırları içinde yer alan Bestler-Dereler bölgesinde başlatılan “Eren Abluka-Kış 23 Operasyonu”nda Uğurtepe-Mergumari-Avyan bölgesinde kış üslenmesini geçirmek için yer altına kazılan bir sığınağa 22 Ocak günü düzenlenen operasyonda açılan ilk ateşte tim komutanı korucu Nimet Encü hayatını kaybetmişti.

İki gün devam eden operasyonda 6 PKK’lı da öldürüldü.


Otopsi ve kimlik tespiti için cesetleri Şırnak Devlet Hastanesi morguna getirilen PKK’lılardan birinin İçişleri Bakanlığının en çok aranan teröristler listesinin 500 bin lira para ödüllü gri kategorisinde olan Evin Encü olduğu belirlendi.

Evin Encü’nün korucu Nimet Encü’nün de yeğeni olduğu ortaya çıktı.

Korucu için Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı köyündeki taziye devam ediyor. Taziye için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da köye gelmişti.

Amca için kurulan taziye bitiminden sonra aynı köyde bu kez Evin Encü’nün ailesinin taziye kuracak.

- Advertisment -