Ana SayfaHaberlerBir ‘sabotaj’ linci de Aydın’da: Yangın çıkartmaya değil eğlenmeye gitmişler

Bir ‘sabotaj’ linci de Aydın’da: Yangın çıkartmaya değil eğlenmeye gitmişler

Aydın’ın Efeler ilçesinde ormanlık alana eğlenmeye giden ikisi kadın 5 kişi, orman yangını çıkartılacağını sanan çevre halkının saldırısına uğradı. Yabancı plakalı aracı çevreleyen kalabalık, depodan bir bidon benzin ile tüp çıkınca otomobildekilere kürek ve sopalarla saldırdı. Jandarmanın linçten kurtardığı üç kişi hastaneye kaldırıldı.

Aydın Ses Gazetesi’nin haberine göre olay, Umurlu Mahallesinde meydana geldi. Emirdoğan mevkiindeki ormanlık alana yabancı plakalı bir otomobilin gittiğini gören mahalle sakinleri durumu jandarmaya haber verdi. Otomobildekilerin yangın çıkarmak için gelen teröristler olduğundan şüphelenen kalabalık otomobilin yanını gitti. Olay yerine gelen jandarma otomobilin bagajında bir bidon benzin ile tüp buldu.

Eğlenmeye gitmişler

Otomobildeki ikisi kadın beş kişinin bölgeye orman yangını çıkarmak için geldiğini sanan vatandaşlar, bir anda ellerindeki sopa ve küreklerle otomobile saldırmaya başladı. Otomobilin camlarını kıran kalabalık araçtan indirdikleri 1’i kadın üç kişiye saldırdı. Diğer 2 kişi ise otomobili kalabalığın üzerine sürerek olay yerinden kaçtı. Linç edilmek istenen 3 kişiyi öfkeli kalabalığın elinden jandarma aldı. Olayın ardından yaralanan üç kişi hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaçan 2 kişinin de jandarmaya teslim oldukları, ifadelerinde eğlenmek amacıyla orada olduklarını söyledikleri öğrenildi. (Aydın Ses).

- Advertisment -