Ana SayfaHaberlerErdoğan: “Bir tanesi Manisa'da güya gövde gösterisi yapacak. Ne oldu?”; Özel: "Ne...

Erdoğan: “Bir tanesi Manisa’da güya gövde gösterisi yapacak. Ne oldu?”; Özel: “Ne gövde gösterisi şehit cenazesine gidiyoruz”

Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı 2. Pist Açılış Töreni’nde konuştu: Bir tanesi Manisa'da güya gövde gösterisi yapacak. Ne oldu? 31 Mart'a öyle hazırlanmalıyız ki, bunların kapımıza uğramaya ne yüzleri ne gözleri hiçbir şeyi olmaması lazım.” Özel'den cevap geldi: "Gövde gösterisi, bir elini şehidin tabutunun üstüne koyup, bir eline mikrofon alıp siyasi söylemlerde bulunmaktır. Şehit cenazesine gitmek ne zamandan beri gövde gösterisi olmuş."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı 2. Pist Açılış Töreni’nde konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Ne Kandil ve Suriye’deki terör baronlarının ne de bu hainlerin yularını ellerinde tutanların bizi yolumuzdan alıkoymalarına müsaade etmeyeceğiz.

“Terörle ülke siyasetini şekillendirildiği Türkiye artık geride kaldı. Terör saldırılarıyla milletimizi bölme planlarının raf ömrü tükenmiştir.

“Terörle yol yürüyenlere, terör örgütlerini maşa olarak kullananlara, iradesini Kandil’deki alçaklara teslim edenlere, 3-5 oy alacağız diye bölücü hainlere kapıkulu olanlara meydanı asla bırakmayacağız. Teröriste terörist dememek için 40 takla atan siyasi bukalemunların maskelerini indirmekte kararlıyız.

“Bir tanesi Manisa’da güya gövde gösterisi yapacak, ne oldu?”

“Silahlı kuvvetlerimiz yoğun bir mücadeleyle iki günde 26 bin teröristi ila cehenneme zümera. İnşallah daha da fazlasıyla bunları yok edeceğiz.

“Tabii bu arada maalesef şehitlerimiz de var. Tabii biz şuna inanıyoruz: Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda, canı cananı bütün varımı alsa da hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.

“Bir tanesi Manisa’da güya gövde gösterisi yapacak. Ne oldu, bu millet kimin kim olduğunu gayet iyi biliyor. Herkese yol geçen hanı demiyor. Sabırla inşallah 31 Mart’a hazırlanacağız. 31 Mart’a öyle hazırlanmalıyız ki, bunların kapımıza uğramaya ne yüzleri ne gözleri hiçbir şeyi olmaması lazım. Sizlerden bunu bekliyorum.”

Özel: “‘Özgür Özel bizim de ailemizin evladı’ diyor daha söyleyecek bir şey var mı?”

CHP lideri Özgür Özel, Meclis’e geldiği sırada gazetecilerin sorusu üzerine Erdoğan’a cevap verdi.

Özel, şunları söyledi:

“’Birisi Manisa’ya gövde gösterisi yapmaya gitmiş’ lafını utanarak ve ürpererek dinledim. Ne gövde gösterisi ya bu kadar kalpsizlik olur mu? Şehit cenazesine gidiyoruz ve buna gövde gösterisi diyor. Gövde gösterisi, bir elini şehidin tabutunun üstüne koyup, bir eline mikrofon alıp siyasi söylemlerde bulunmaktır. Şehit cenazesine gitmek ne zamandan beri gövde gösterisi olmuş.

Sonrasında bindirilmiş kıtalarla, ilçelerden komşu illerinden topladıklarıyla bize karşı slogan attırmak marifet mi? Buna kim karar versin? Cenazeye gitmek mi, orada sövgü gösterisi yapmak mı gövde gösterisi? Hangisi şehidi incitiyor?

Şehidin ailesi bugün konuşmuş. Ne diyor şehidin ailesi? Protestoları kınıyor. ‘Özgür Özel bizim de ailemizin evladı’ diyor daha söyleyecek bir şey var mı? Birazcık utanma olmaz mı insanda? Şehit ailesi diyor ki ‘Yaşananlardan utandık kınıyoruz. 3-5 kişiyi toplayıp getirmişler bağırtıyorlar. Bunun ailemizle ilgisi yok’ diyor.

Ben Manisa’nın evladıyım. Ne Manisa’da ne 81 ilin herhangi bir yerinde bu tip davranışların yapılmasını asla doğru bulmam.

Bizim elimiz armut toplamaz. Erdoğan’a aynı şekilde cevap mı verelim? Aynı şekilde cevap verecek olursak camilerin avluları siyasi protesto mekanlarına dönüşürse, bundan cumhurbaşkanı olarak hoşnut mu olacak? Biz gençlik kollarımızı götürüp aynı sloganları attıramaz mıyız? Marifet mi bu?

Marifet böyle durumlarda aileyle duygu bağını kurabilmekte. Ne kadar üzgün, kızgın olsak da orada metaneti koruyabilmektir. Tahmin ediyorum Sayın Bahçeli, o açıklamasını duyduysa Erdoğan’ı da dinlemeye gitmez artık.”

- Advertisment -