Ana SayfaHaberler“Biri ‘AYM’yi, TTB’yi kapatalım’, öteki ‘vakıfların yurtları kapatılsın’ diyor. Siz kapatmaktan, yasaklamaktan...

“Biri ‘AYM’yi, TTB’yi kapatalım’, öteki ‘vakıfların yurtları kapatılsın’ diyor. Siz kapatmaktan, yasaklamaktan başka bir şey bilmiyor musunuz?”

Babacan: “Biri çıkıyor Anayasa Mahkemesi’ni, Tabipler Birliği’ni kapatalım diyor, öteki çıkıp vakıfların derneklerin yurtları kapatılsın diyor. Ya siz kapatmaktan, yasaklamaktan başka bir şey bilmiyor musunuz? O yüzden biz birbirinin izdüşümü iki otoriterliği de reddediyoruz”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın partisinin haftalık değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

“Beğenmedikleri her şey kapatılsın istiyorlar. Ülkedeki hukuk kırıntısının sahibi olarak bir Anayasa Mahkemesi kalmış, onu da kapatalım diyor. Almışlar ellerine bir çekiç, gördükleri her şeyi çivi sanıp saldırıyorlar.

“Çeyrek yüzyıldır koltuğunda oturan krizlerin ortağı Bahçeli’nin yine ortak olduğu bir iktidar bugünün hiçbir sorununu çözemez. Koltuğa sarılan Erdoğan artık hangi sorunu çözebilir. Son 4 yıldır ülke patinajda.

“Baskıyı benimsemiş bir zihinle hangi sorun çözülebilir? Tam tersine sorunların hepsi derinleşiyor. Yeni yeni sorun alanları ortaya çıkıyor.  

“Biri çıkıyor Anayasa Mahkemesi’ni, Tabipler Birliği’ni kapatalım diyor, öteki çıkıp vakıfların derneklerin yurtları kapatılsın diyor. Ya siz kapatmaktan, yasaklamaktan başka bir şey bilmiyor musunuz?

“Doğru dürüst politikalarla kuralların işlemesini, kurumların iyi çalışmasını sağlayamaz mısınız? İşte biz bu iki taraf arasındaki sıkışmışlıktan bu ülkeyi kurtaracağız.

“Dünyada hiçbir fikir yasaklarla yok edilememiştir. Gençleri arkaik kavgalarla umutsuzluğa mahkûm edemeyiz.

“Bu kavgalar sorunu çözmüyor. O yüzden biz birbirinin izdüşümü iki otoriterliği de reddediyoruz.”

- Advertisment -