Ana SayfaHaberlerGündemKongreye giden Saadet karıştı: Karamollaoğlu Arıkan'ı açıkladı, önce aday olan Aydın “darbeci”...

Kongreye giden Saadet karıştı: Karamollaoğlu Arıkan’ı açıkladı, önce aday olan Aydın “darbeci” ilan edildi

Saadet Partisi’nde Temel Karamollaoğlu’nun genel başkanlığı bırakacağı 3. Olağanüstü Kongre öncesi genel başkan adaylığı krizi yaşanıyor. Tek adayla kongreye gitmek isteyen Karamollaoğlu’nun genel başkanlık için önerdiği ismi açıklamasından saatler önce İstanbul Milletvekili Birol Aydın’ın adaylığını partinin resmi hesabından duyurması parti genel merkezine yakın isimlerce “darbe” olarak nitelendirildi. Karamollaoğlu, Aydın’ın ardından genel merkez adayı olarak Mahmut Arıkan’ı açıkladı.

Genel başkan Temel Karamollaoğlu’nun görevi bırakacağını açıklamasınından ardından Saadet Partisi 3.Olağan Kongresi 30 Haziran’da Ankara’da yapılacak.

Kongrede genel başkanlık için parti sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Birol Aydın ile Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan yarışacak

Parti Sözcüsü Birol Aydın, Karamollaoğlu’nu beklemeden parti genel merkezinde yaptığı açıklamayla kendi adaylığını duyurdu.

Aydın, “Saadet Partisi kadroları olarak 2016’dan bu yana ülkemizin birliğine, kardeşliğine sahip çıkmak için toplumsal uzlaşmayı sağlamak ve kamplaşmayı ortadan kaldırmak için genel başkanımızın da daha fazla yıpratılmasına imkan ve fırsat vermemek için, partimizin birliğini de sağlamak için 3.Olağanüstü Kongrede Saadet Partisi Genel Başkanlığı’na aday olduğumu ilan ediyorum” dedi.

“Darbe girişimi”

Birol Aydın’ın Karamollaoğlu açıklama yapmadan önce adaylığını duyurması Saadet Partisi Genel Merkezi’nde “darbe girişimi” eleştirilerini beraberinde getirdi.

Parti Genel İdare Kurulu üyelerinden Ahmet Maruf, Aldın’a tepkisini “Kurumun resmi hesabından kurumun genel başkanının bilgisi ve onayı olmadan paylaşım yaparak korsan adaylık açıklamak genel başkanın, yüksek istişare kurulunun iradesine karşı açık bir darbe girişimidir” dedi.

Partinin çeşitli kademelerinde yer alan bir heyet de Karamollaoğlu’nu ziyaret eti. Heyette; Celal Asiltürk, Salih Turhan, Atik Ağdağ, Abdullah Sevim, Tacettin Çetinkaya, Hasan Hüseyin Öz, Mustafa İriş, Mustafa Kurdaş, Oktay Soran ve Bekir Gündoğmuş yer aldı.

Karamollaoğlu’nun ve genel merkezin desteklediği adayın Mahmut Arıkan olması beklenirken, Birol Aydın’ı destekleyen Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı’nın kongre sürecinde hatalar olduğunu öne süren, aday dayatmasının kabul edilemeyeceği mesajı veren bir açıklamada bulunması dikkat çekti.

Yazıcı “Süreç, kim genel başkan olmalı sorusundan ziyade kimi genel başkan yaptırmamalıyız hıncına dönüştü” derken, bu durumun kabul edilemeyeceğini, kongrede genel başkanlık ve GİK üyeliği için birden fazla aday ve listenin olması gerektiğine dair görüşlerini Karamollaoğlu ile paylaştığını duyurdu.

Genel Merkez adayı: Mahmut Arıkan

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, gelecek hafta yapılacak 3. Olağan Kongre’de Genel Merkez’in adayının Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan olduğunu açıkladı.

Karamollaoğlu, düzenlediği basın toplantısında, İstanbul İl Başkanı Yazıcı’nın aksine adaylık sürecinin geniş bir istişare ile yürütüldüğünü ve buna göre en çok istenen ismin Arıkan olduğunu söyledi.

Karamollaoğlu’nun açıklaması şöyle:

1,300’den fazla teşkilat başkanımız genel başkanlık için fikirlerini beyan etti”

“1,300’den fazla teşkilat başkanımız genel başkanlık için fikirlerini beyan etti. 100 kişiden fazla isim ortaya atıldı. En fazla ismi belirlenen 5 kişinin ismi için teşkilatlarla bir kez daha toplandık. Bu kanaat edinmek için yapılan çalışmaydı, oylama değildi.

Bu isimlerin en önünde gözüken isim Mahmut Bey oldu. Recai Bey başta olmak üzere Yüksek İstişare Kurulu toplantısında Mahmut Bey’in bu görevi yürütmesinin doğru olacağı ifade edildi. Mahmut Bey’in önümüzdeki kongrede aday olmasının şimdilik benimsendiğine şahit olduk. Bu kararın hayırlı olmasını niyaz ediyorum.”

- Advertisment -