Ana SayfaHaberler“Biz korkmadık. Korkan insandan Sezen Aksu olmaz”

“Biz korkmadık. Korkan insandan Sezen Aksu olmaz”

Müjde Ar, evinin önünde protesto gösterisi olduğu akşam Sezen Aksu’nun evinde yaşananları anlattı: “Biz korkmadık. Korkan insandan Sezen Aksu olmaz. Fakat bu dil koparma meselesinin bizzat camide dile getirilmesi korkunç bir tehdittir ve tehlikedir. Bu direkt olarak halkı sanata, sanatçıya karşı kışkırtmaktır."

Halk TV’de yayımlanan Perdenin Önü Arkası programına telefonla bağlanan Müjde Ar, Milli Beka Hareketi adlı grubun Sezen Aksu’nun evinin yakınında açıklama yaptığı gün Aksu’nun yanında olmak için evinde bir arada olduklarını söyledi:

“Biz korkmadık. Korkan insandan Sezen Aksu olmaz.

“Fakat bu dil koparma meselesinin bizzat camide dile getirilmesi, bir de tarikatlara bunun görev olarak verilmesi korkunç bir tehdittir ve tehlikedir. Bu direkt olarak halkı sanata, sanatçıya karşı kışkırtmaktır.

“Biz vazgeçmeyiz biz işimizi yapmayı seviyoruz. Sanat özgür ve özerktir. Kimsenin tarifiyle sanat falan yapılmaz.

“Burada şu söyleniyor özet olarak: “bunların kapısına gidiyorsunuz ama bu yetmiyor içeri de girin.

“Ben bundan bunu anlıyorum. Bir talimat olarak anlıyorum. Hiçbir sanatçının bir hayati güvencesi olmadığı anlamına geliyor.”

2008 yılında hayatını kaybeden şarkı sözü yazarı annesi Aysel Gürel’in Hz. Âdem ve Hz. Havva ile ilgili 11 şarkı sözü olduğunu söyleyen Ar sözlerine şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanı’na şunu hatırlatmak isterim ki Anayasa’nın 64. maddesi devletin sanat ve sanatçılarını korumasını ve desteklemesini emreder. Anayasa bildiğim kadarıyla ‘dil kopartma’ diye bir görev vermiyor, hükümete, devlete ve siyaset insanlarına. Şimdi AKP Hükümeti ise ne yapıyor bu açık hükme rağmen, yıllardır sanatçılara baskı yapıyor, sanat eserlerine sansür uyguluyor. Hatırlarsınız, Kars’taki heykel yıkımı. Hepimiz bağırdık, çağırdık, itiraz ettik. Ama sonunda patır kütür bu heykeli ‘ucube’ dediler yıktılar. Merak ediyorum. Bundan sonra sıra sanatçılarının dilinin kopartılmasını mı geliyor?”

- Advertisment -