Ana SayfaHaberlerEkonomi‘Bizi bu çıkmaza sokanların birikimlerinin ne kadarı dövizde?’

‘Bizi bu çıkmaza sokanların birikimlerinin ne kadarı dövizde?’

Dövizde gün içinde yaşanan yüzde 2’nin üstünde kayıp eski Merkez Bankası baş ekonomisti Ali Hakan Kara’yı da isyan ettirdi: “Bizi bu çıkmaz yola sokanlar birikimlerinin ne kadarını dövizde tutuyor, bir vatandaş olarak bu konuyu merak ediyor ve araştırılmasını talep ediyorum.”

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın geçen hafta gece yarısı Resmi Gazete’de çıkan Cumhurbaşkanı kararıyla görevden alınmasından sonra tepe taklak olan piyasalar dün gece de Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya’nın yine bir gece yarısı kararıyla görevden alınmasıyla sarsıldı.

Dolar kuru bu haber yazılırken 8.40 seviyelerini aşmıştı.

Gelişmelere, Merkez Bankası’nın 2009-2019 yılları arasında 10 yıl boyunca baş ekonomistliğini yapan Bilkent Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ali Hakan Kara da isyan etti.

Kara, Twitter hesabında “Bizi bu çıkmaz yola sokanlar birikimlerinin ne kadarını döviz ve dövize endeksli varlıklarda tutuyor? Bir vatandaş olarak bu konuyu merak ediyor ve araştırılmasını talep ediyorum” diye yazdı.

Kara, ayrıca  eski ve yeni Merkez Bankası başkanlarının yabancı medyaya verdikleri röportajlarda fiyat istikrarı vurgularını karşılaştırdı:

“TCMB Başkanlarının söyleşilerinde ‘fiyat istikrarı’ ifadesinin yer alma sayısı: – Eski Başkanın Reuters röportajı: 13 – Yeni Başkanın Bloomberg röportajı: 0 ‘Fiyat istikrarını bir kenara koyduk’ ifadesinin ne anlama geldiğini şimdi daha iyi anlıyorum.”

Naci Ağbal’ın görevden alınmasından bu yana gelişmekte olan ülke para birimleri içinde Türk Lirası yüzde 13,54’le açık ara en çok değer kaybeden para birimi oldu.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:Extr5bdWQAIfn74.jpg
- Advertisment -