Ana SayfaHaberlerTicaret Bakanlığı: "İsrail'le ilgili ihracat ve ithalat işlemleri tüm ürünleri kapsayacak şekilde...

Ticaret Bakanlığı: “İsrail’le ilgili ihracat ve ithalat işlemleri tüm ürünleri kapsayacak şekilde durdurulmuştur”

Ticaret Bakanlığı, İsrail'le tüm ihracat ve ithalatın durdurulduğunu açıkladı: "İsrail'le ilgili ihracat ve ithalat işlemleri tüm ürünleri kapsayacak şekilde durdurulmuştur. İsrail hükümeti, Gazze'ye kesintisiz insani yardım akışına izin verinceye kadar Türkiye söz konusu yeni tedbirleri kesin ve kararlı bir şekilde uygulayacak." İsrail Dışişleri Bakanı'ndan karara tepki geldi: “Erdoğan, İsrail'in ithalat ve ihracat limanlarını bloke ederek anlaşmaları ihlal ediyor."

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

“İsrail hükümeti, Gazze’ye kesintisiz insani yardım akışına izin verinceye kadar Türkiye söz konusu yeni tedbirleri kesin ve kararlı bir şekilde uygulayacak. İsrail hükümeti, Gazze’ye kesintisiz insani yardım akışına izin verinceye kadar Türkiye söz konusu yeni tedbirleri kesin ve kararlı bir şekilde uygulayacak.”

İsrail’den tepki

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, X hesabından karara tepki göstererek, “Erdoğan, İsrail’in ithalat ve ihracat limanlarını bloke ederek anlaşmaları ihlal ediyor. İşte bir diktatör böyle davranır, Türk halkının ve iş adamlarının çıkarlarını hiçe sayar ve uluslararası ticaret anlaşmalarını görmezden gelir” mesajını paylaştı.

Katz, mesajında, kendi bakanlık yetkililerine Türkiye’den alınan ürünler için alternatifler bulmak için ilgili bakanlıklarla temas kurma talimatı verdiğini belirterek, “Biz kazanırız, onlar kaybeder” diye yazdı.

- Advertisment -