Ana SayfaHaberlerBM Güvenlik Konseyi, Kıbrıs’la ilgili açıklamaları sebebiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kınayan metni kabul...

BM Güvenlik Konseyi, Kıbrıs’la ilgili açıklamaları sebebiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kınayan metni kabul etti

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kıbrıs'ta iki devletli çözüm ve Kapalı Maraş'ın bir kısmının açılmasına yönelik açıklamalarını kınayan metni kabul etti.

Fransız haber ajansı AFP, diplomatları kaynak gösterdiği haberinde kınama metninin kabul edildiğini ve günün ilerleyen saatlerinde resmen açıklanacağını duyurdu.

AFP’nin haberine göre, kabul edilen metinde Erdoğan’ın açıklamaları kınanıyor, Kıbrıs sorununa iki bölgeli ve birleşik bir federasyon temelinde adil çözüm bulunması çağrısı yapılıyor. Metinde, “Güvenlik Konseyi, geçmişteki kararlarına ve açıklamalarına aykırı olan bu tek taraflı adımlardan derin üzüntü duyduğunu ifade eder” deniliyor.

Kıbrıs basını, İngiltere’nin hazırladığı kınama metnini dün Güvenlik Konseyi’ne sunduğunu, diplomatik istişarelerin devam ettiğini duyurmuştu.

Erdoğan’ın Kıbrıs harekâtının yıldönümünde yaptığı Maraş açıklaması, ABD, AB, İngiltere ve Rusya’nın tepkisini çekmişti. BM Genel Sekreteri Antonio Guterress de ilgili BM kararlarının uygulanması yönünde çağrıda bulunmuştu.

- Advertisment -