Ana SayfaHaberlerBoğaziçi ‘artık’ bilim üretiyormuş!

Boğaziçi ‘artık’ bilim üretiyormuş!

Boğaziçi Üniversitesi’nde Rektör Melih Bulu’nun yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, üniversitedeki Ar-Ge çalışmalarıyla ilgili açıklamalarını, “Boğaziçi artık bilim üretiyor: Boğaziçi Üniversitesi, Melih Bulu‘nun rektörlüğe gelmesiyle birlikte bilime yöneldi” diye veren yerel gazetenin manşetini sosyal medya hesaplarından paylaşınca, tepkiler yağdı: Daha önce bilim üretmiyor muydu?

Boğaziçi Üniversitesi’nde atandığı ilk günden bu yana eleştirilerin hedefinde olan Rektör Melih Bulu’nun rektör yardımcılığı teklifini kabul eden ilk isim olan Endüstri Mühendisliği bölümü hocası Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu’nun açıklamaları Kocaeli’nde yayın yapan Marmara adlı yerel gazetede manşet oldu.

“Boğaziçi artık bilim üretiyor” manşeti atan gazete, haberinde üniversiteyi eleştirerek, “Türkiye’nin gündemini bugüne kadar hep ideolojik tartışmalarla meşgul eden Boğaziçi Üniversitesi, Melih Bulu‘nun rektörlüğe gelmesiyle birlikte bilime yöneldi. Üniversitede yapılan Ar-Ge çalışmaları raflardan birer birer inmeye başladı” dedi.

Rektör yardımcısı Kumbaroğlu bu manşeti Linkedin hesabından paylaşınca tepkiler yağdı.

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6781445193812992000/

Image

Bu arada, iktidara yakın A Haber kanalına sık sık konuk olan Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu’nun Twitter bio’suna görevini hatalı yazması da dikkatlerden kaçmadı.

Image
- Advertisment -