Ana SayfaHaberlerBoğaziçi Dayanışma: Bazı arkadaşlar TÜRGEV aracılığıyla Saray'da toplantıya dâvet edildi

Boğaziçi Dayanışma: Bazı arkadaşlar TÜRGEV aracılığıyla Saray’da toplantıya dâvet edildi

Cumhurbaşkanlığı'nın Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden oluşan bir grupla görüşmek istediği iddia edildi. Boğaziçi Dayanışma'dan "TÜRGEV kendini ne sanıyor?" başlığıyla yapılan açıklamada talebin reddedildiği belirtildi. TÜRGEV yetkilileri ise iddiayı yalanladı.

Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniveritesi rektörlüğüne atanmasıyla başlayan protestolar sonrası Cumhurbaşkanlığı’nın bir grup Boğaziçi Üniversitesi öğrencisiyle görüşme talep ettiği iddia edildi.

Boğaziçi Dayanışma’dan TÜRGEV’e tepki

Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’ın, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı aracılığıyla Boğaziçi Üniversitesi’nden birkaç öğrenciye ulaşılarak toplantı talebinde bulunduğu belirtilirken, Boğaziçi Dayanışma adına yapılan açıklamada TÜRGEV aracılığıyla yapılan bu girişime tepki gösterildi.

İddiaya göre TÜRGEV, bazı öğrencilerin aracılığı ile üniversitenin 15 bin kişilik Facebook öğrenci grubundan, Cumhurbaşkanlığı ile görüşme yapacak 30 öğrenciyi belirledi.

Bunun üzerine Boğaziçi Dayanışma “TÜRGEV kendini ne sanıyor?” başlığıyla bir açıklama yayınladı. Açıklamada talebin reddedildiği belirtildi. “TÜRGEV’in bazı arkadaşlarımızı arayarak, Saray’da yapılacak bir toplantıya davet ettiğini öğrendik. TÜRGEV bizimle iletişim kurabilecek bir merci değildir. Neye göre seçildiğini bilmediğimiz 30 kişi Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini temsil edemez. TÜRGEV’in bu davetini Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri adına reddediyoruz” denilerek şu talepler yinelendi:

1-Gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın.

2-Kayyım olarak atanan Melih Bulu ve tüm rektörler acilen istifa etsin.

3-Tüm üniversitelerde rektörlük için üniversite bileşenlerinin rızası gözetilerek demokratik seçimler düzenlensin.

Birgün gazetesine konuşan TÜRGEV yetkilileri ise bu yöndeki söylentilerin doğru olmadığını söyledi.

- Advertisment -