Ana SayfaHaberlerBoğaziçi öğretim üyeleri rektörlüğe sırtını döndü

Boğaziçi öğretim üyeleri rektörlüğe sırtını döndü

Erdoğan’ın dışarıdan Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atadığı Melih Bulu’nun görevi devralması sırasında bir grup akademisyen cübbeleriyle rektörlük binasına arkalarını dönerek atamayı sessizce protesto etti. Dünkü protestolarda “polise mukavemet gösterdikleri” ve “gösteri yasasını ihlâl ettikleri” iddiasıyla haklarında gözaltı kararı çıkartılan 28 öğrenciden 17’si gözaltına alındı.

2 Ocak tarihli Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atanan Haliç Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Melih Bulu’nun siyasi geçmişine ve atanma yöntemine tepkiler sürüyor.

Polis, dün (4 Ocak) öğrencilerin üniversitenin iki kampusu önünde ve içinde düzenledikleri protesto gösterisine katılanlardan 28 kişi için bu sabaha karşı 05:00’te ev baskınları yaptı.

Baskınlarda, eylem sırasında “polise mukavemet gösterdikleri” ve “2911 Sayılı Kanuna muhalefet” ettikleri gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı çıkartılan 28 kişiden 17’si yakalanarak gözaltına alındı.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, gözaltına alınan öğrenciler hakkında yaptığı açıklamada, “An itibariyle 17 gözaltı vardı. Bu gözaltına alınan 17 kişiden sadece 2’si Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi. Gözaltına alınan 17 kişi arasında MLKP dahil örgütsel kaydı olanlar da var” dedi. Bakan yardımcısı kaç öğrencinin MLKP kaydı, kaç öğrencinin diğer örgütlere kaydı olduğuyla ilgili bir bilgi vermedi.

Akademisyenlerden rektör atamasına “sessiz” protesto

Bu arada, Melih Bulu’nun atanmasına yönelik protestolar bugün de devam ediyor. Üniversitede gerçekleşen görev devir teslimi töreni esnasında üniversitenin öğretim üyeleri cübbelerini giyip arkalarını rektörlük binasına dönerek karara tepkilerini gösterdi.

- Advertisment -