İstanbul’da Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne Melih Bulu’nun atanmasının ardından başlayan protestolarda geçtiğimiz gün (1 Şubat) Rektörlük binasının öğrenciler tarafından ablukaya alınmaya çalışılmasının ardından çok sayıda gözaltı işlemi uygulanmıştı.
Dün (2 Şubat) Kadıköy’de gerçekleşen protestolara polis biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etmişti.
Bu akşam ise (3 Şubat) İstanbul’un Sarıyer, Kadıköy, Şişli gibi farklı ilçelerinde vatandaşlar camlara çıkıp tencere-tava çalarak Boğaziçili öğrencilere destek verdi.
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.