Ana SayfaHaberlerDünyaBolsonaro, kraliçenin cenazesini mitinge çevirdi: Büyükelçilikte balkon konuşması, benzinlikte fiyat karşılaştırması; “Tanrı,...

Bolsonaro, kraliçenin cenazesini mitinge çevirdi: Büyükelçilikte balkon konuşması, benzinlikte fiyat karşılaştırması; “Tanrı, Vatan, Aile ve Özgürlük”

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Kraliçe II. Elizabeth’in cenazesi için düzenlediği Londra ziyaretini seçim etkinliğine çevirdi. 2 Ekim’deki seçimlerde anketlere göre eski Brezilya devlet başkanı solcu Lula’nın gerisinde görünen ve kaybetme riski bulunan Bolsonaro, büyükelçilik binasında siyasi bir balkon konuşması yaptı, bir benzinciyi ziyaret edip Brezilya’daki benzin fiyatlarını övdü.

Kraliçe II. Elizabeth’in cenazesi için Londra’ya giden Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, ziyaretini seçim kampanyasına dönüştürdü. 2 Ekim’de düzenlenecek başkanlık seçimlerinde, anketlere göre Brezilya’nın eski solcu devlet başkanı Lula’nın gerisinde görünen ve kaybetme riski bulunan Bolsonaro, kendisini karşılayan destekçilerine Brezilya büyükelçilik binasının balkonunda yaptığı bir konuşmayla seslendi. Bolsonaro 30 saniyeliğine Kraliçe için taziye dileklerini açıkladıktan sonra 2-3 dakika boyunca seçmenlerine siyasi mesajlar verdi: “Biz uyuşturucuların serbest olmasını, kürtajın yasallaşmasını, toplumsal cinsiyet ideolojisinin kabul edilmesini tartışmayı reddeden bir ülkeyiz. Sloganımız: Tanrı, vatan, aile ve özgürlük.”

Bolsonaro, konuşmasının ardından sosyal medyada paylaşılan bir video yayımladı. Videoda Bolsonaro bir benzinliğe gidiyor, İngiltere’deki benzin fiyatlarının Brezilya’dan iki kat fazla olduğunu söylüyor ve ekonomik programını övüyor.

- Advertisment -