Ana SayfaHaberlerDünyaBolsonaro’ya yakın Brezilyalı senatör itiraf etti: “Lula’ya karşı darbe toplantısına katıldım, Bolsonaro...

Bolsonaro’ya yakın Brezilyalı senatör itiraf etti: “Lula’ya karşı darbe toplantısına katıldım, Bolsonaro da odada vardı”

Brezilya’nın eski başkanı Bolsonaro’nun yakın çalışma arkadaşlarından Senatör Marcos do Val dün (2 Şubat) düzenlediği basın toplantısında, Lula’nın kazandığı seçimlerin ardından bir darbe planlama toplantısı yapıldığını, kendisinin de davet edildiği toplantıya Bolsonaro’nun da katıldığını söyledi. Toplantının konusu Ekim ayındaki başkanlık seçimlerini kazanan Lula’ya devir teslimin nasıl engellenebileceğiydi.  

Senatörün iddialarına göre Aralık ayında gerçekleşen toplantıda Bolsonaro’ya yakın siyasetçiler seçim kurulu başkanı ile bir toplantı yapıp konuşmayı kayıt altına almayı, ardından başkanın bir açığını yakalayıp tutuklamakla tehdit etmeyi planladı. Böylece Lula’nın seçim zaferi yargı yoluyla iptal edilecekti. Senatör Marcos do Vol, kendisine yapılan bu darbe girişimi teklifini kabul etmediğini, Bolsonaro’nun ise toplantı boyunca sessiz bir şekilde konuşulanları dinlediğini iddia etti.

Bolsonaro’nun oğlu iddiaları reddetti.

- Advertisment -