Ana SayfaHaberlerDünyaBoris Johnson’ın yazışmalarını sızdıran eski başdanışmanı mı?

Boris Johnson’ın yazışmalarını sızdıran eski başdanışmanı mı?

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın özel yazışmaları İngiliz medyasına sızdırıldı. Sızıntının kaynağının görevinden istifa eden eski başdanışmanı Dominic Cummings olduğu iddia ediliyor. Sızdırılan mesajlarda Johnson iş adamı James Dyson’a solunum cihazı alınımında vergi muafiyeti sağlıyor, Suudi Veliaht Prens Selman ile İngiltere’deki bir futbol kulübünün satışını konuşuyor. Cummings iddiaları yalanladı.

İngiltere Başbakanlık Ofisi’nden bir kaynak, Başbakan Boris Johnson’ın eski başdanışmanı Dominic Cummings’in, Johnson’ın bazı yazışmalarını sızdırdığını iddia etti.

İngiliz basınına sızdırılan mesajlara göre, koronavirüs tedavisi için gerekli olan solunum cihazlarının daha fazla sağlanması konusunda Başbakan Johnson, iş insanı James Dyson’a vergi muafiyeti sağlıyor.

Sızdırılan başka bir mesajda Başbakan, Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile İngiltere’de satın almak istediği futbol kulübü üzerine konuşuyor.

Başbakanlık Ofisi, Johnson’ın mesajlarını kimin sızdırdığına dair bir soruşturma başlatırken Johnson yaptığı ilk açıklamada, “İnsanların, açıkçası, kimin kime neyi sızdırdığı konusuyla ilgilendiklerini sanmıyorum” dedi.

İngiltere Başbakanlık Ofisi’nden bir kaynak İngiliz basınına, sızıntıyla ilgili Başbakan Boris Johnson’ın eski başdanışmanı Dominic Cummings’i işaret etti.

Geçtiğimiz sene koronavirüs kısıtlamalarını ihlal ettiği gerekçesiyle başdanışmanlık görevinden ayrılan, Johnson’ın uzun yıllar akıl hocası olarak bilinen Cummings hakkındaki iddiaları yalanladı.

- Advertisment -