Ana SayfaHaberler“Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla görevinden ayrılacak”

“Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla görevinden ayrılacak”

Halkbank davası sebebiyle ABD’de 28 ay hapis yattıktan sonra Türkiye’ye dönen ve döndükten sonra Borsa İstanbul (BİST) başkanlığına getirilen Hakan Atilla’nın bu ay sonunda görevinden ayrılacağı iddia edildi. Bloomberg’e konuşan “konuya yakın kaynaklar”, Atilla'nın 26 Mart'ta yapılacak yıllık toplantıdan sonra görevinden ayrılacağını ifade etti.

ABD’deki Halkbank davasında 28 ay hapis yattıktan sonra Türkiye’ye dönen ve dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından Borsa İstanbul (BİST) Genel Müdürlüğü’ne atanan Hakan Atilla’nın bu görevden ay sonunda ayrılacağı iddia edildi.

Bloomberg’de yer alan iddiaya göre, kaynaklar Atilla’nın cuma günü izne çıktığını ve ilerleyen günlerde hissedarlar görüşene kadar geri dönmeyeceğini ifade etti. Hem Borsa İstanbul, hem de Atilla’nın kendisi izinde olduğunu doğruladı, ancak daha fazla yorum yapılmadı. Hazine ve Maliye Bakanlığı Sözcüsü de konuya ilişkin yorum yapmaktan kaçındı.

Konuya ilişkin Oda TV’ye konuşan Hakan Atilla, “İzne ayrıldım. İzin kararı şahsıma ait, dava veya başka konularla alakası yok” dedi.

İstifa iddiası hakkında ise Atilla, “İddialara cevap vermek anlamlı değil, o yönde bir karar alırsam borsa resmî bilgilendirme yapar elbette” ifadelerini kullandı.

- Advertisment -