Ana SayfaHaberlerPenaltılarda skoru kaleciler belirledi: Hırvatistan ve Arjantin yarı finalde

Penaltılarda skoru kaleciler belirledi: Hırvatistan ve Arjantin yarı finalde

Katar’daki Dünya Kupası’nda Hırvatistan Brezilya’yı, Arjantin Hollanda’yı penaltı atışlarıyla yendi ve yarı finale çıktı. İki takım yarı finalde karşı karşıya gelecek. Gecenin yıldızları 2 penaltı kurtaran Arjantin kalecisi Martinez ve karşılaşma boyunca 10 şutun filelerle buluşmasını önleyen ve penaltı kurtaran Hırvatistan kalecisi Livakovic oldu.

Katar’da düzenlenen FIFA 2022 Dünya Kupası çeyrek final karşılaşmasında Hırvatistan ileBrezilya karşı karşıya geldi.

Maçın favorisi Brezilya, aradığı gölü bulamadı ve karşılaşmada ilk 90 dakika 0-0 sonuçlandı. Maç uzatmalara gitti. 

Katıldığı büyük turnuvalardaki son 9 eleme maçının 8’ini uzatmalara taşımayı başaran Hırvatistan, 105. Dakikada Neymar’ın attığı golle 

Brezilya karşısında 1-0 geriye düştü. 

Ancak son ana kadar pes etmeyen Hırvatistan, 117. dakikada Petkovic’in attığı golle skoru eşitledi ve karşılaşmayı penaltılara götürdü. 

Penaltılarda 4-2 galip gelen Hırvatistan adını yarı finale yazdırdı. 

Maça yaptığı kritik kurtarışlarla Hırvatistan kalecisi Livakovic damgasını vurdu. Livakovic son 16 turunda penaltılarda Japonya’yı eledikleri maçta da 3 penaltı kurtarışı yapmıştı.

Hırvatistan’ın yarı finaldeki rakibi, Hollanda-Arjantin maçının galibi olacak.

2-0 öne geçen Arjantin karşısında Hollanda 83. ve 90+11’de attığı gollerle skoru eşitledi. Normal süresi 2-2 biten maç uzatmalara gitti.

Uzatmalarda da eşitlik bozulmayınca maç penaltılara gitti. Penaltıları Arjantin 4-3 kazandı ve yarı finalde Hırvatistan’ın rakibi oldu.

- Advertisment -