Ana SayfaDış HaberBronx Albert Einstein Tıp Fakültesi’nin eski hocalarından Dr. Ruth Gottesman okula 1...

Bronx Albert Einstein Tıp Fakültesi’nin eski hocalarından Dr. Ruth Gottesman okula 1 milyar dolar bağışta bulundu: “Bu yılın ağustos ayından itibaren Albert Einstein Tıp Fakültesi’nde harç ödenmeyecek”

Bronx Albert Einstein Tıp Fakültesi, eski profesörü ve mütevelli heyet başkanı Dr. Ruth Gottesman'dan 1 milyar dolarlık bağış aldı. Dr. Ruth Gottesman bağışın ardından tıp fakültesi öğrencilerine ağustostan itibaren harç ödemeyeceklerini duyurdu. Bunun üzerine öğrencilerden sevinç çığlıkları ve alkışlar yükseldi. Gottesman ayrıca, harçlarını ödemiş olanlara da paralarının iade edileceğini söyledi.

New York Times’ın pazartesi günü verdiği habere göre, Bronx ilçesindeki Albert Einstein Tıp Fakültesi, okulun 93 yaşındaki eski profesörü Dr. Ruth Gottesman’dan büyük miktarda bağış aldı. Gottesman, pazartesi günü X’te yayınlanan bir videoda coşkulu alkışlar eşliğinde “Bu yılın ağustos ayından itibaren Albert Einstein Tıp Fakültesi’nin ücretsiz olacağını sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

Gottesman, Einstein’da öğretmenlik yaparken, öğrenme güçlüğü olan çocuklar için yeni teşhis yöntemleri ve tedaviler geliştirdi. Ayrıca yetişkinlere yönelik bir okuryazarlık programı yürüttü. Gottesman’ın yaptığı bağış, üniversitelere yapılan bağışlar açısından tarihin en büyük 3. bağışı.

- Advertisment -