Ana SayfaHaberler“Bu imzayı getirmeyen şerefsizdir”

“Bu imzayı getirmeyen şerefsizdir”

Saadet Lideri Karamollaoğlu, 31 Mart seçim kampanyasında Üsküdar’da yaptığı konuşmada “Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu PKK ile sözleşme imzaladı” diyen İçişleri Bakanı Soylu'yu eleştiren iki Saadet Partisi üyesine para cezası verilmesine sert tepki gösterdi: “Hakkımı helal etmiyorum. İmzaladı diyorlar, bu imzayı getirmeyen şerefsizdir. Bu ülke bunlarla yaşanamaz hale getiriliyor. Devir değişecek bir gün, siz de bir gün hâkimler huzuruna çıkacaksınız."

Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında şöyle konuştu:

“Bizim bazı parti mensuplarımız cezalandırıldı. 31 Mart seçimlerine giderken herkesin gözü önünde sayın İçişleri Bakanı bizi PKK’yla işbirliği yapmakla suçladı. Seçimlerden sonra gittim pasaportumu alamadım. Karşısında terör yazmışlar. Birisi yaz demiş. 2 gün içinde pasaportumu verdiler. Allah’tan korkun. Bu gelişmeler karşısında parti mensubu 2 kardeşimiz ‘bu yalan’ dedi. Maalesef onlara cevap sayın Soylu’dan geldi. Mahkeme parti mensuplarımıza ceza verdi. Ben bu hâkimlerin karşısına çıkmam istemem. Ben bunların vicdanı olduğuna, adil olduğuna inanmıyorum. Bunların tepesinde demoklesin kılıcı gibi bazı yetkililer var. Hakkımı helal etmiyorum. İmzaladı diyorlar, bu imzayı getirmeyen şerefsizdir. Bu ülke bunlarla yaşanamaz hale getiriliyor. Devir değişecek bir gün, siz de bir gün hâkimler huzuruna çıkacaksınız.”

Ne olmuştu?

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri öncesi 17 Mart 2019 günü Üsküdar’da konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’nun PKK ile sözleşme imzaladığını söylemişti.

Bu sözlere itiraz eden Saadet Partili Rıdvan Çamlıca ve Yıldıray Çamlıca, polis tarafından kelepçelenerek gözaltına alınmış ve haklarında “kamu görevlisine alenen hakaret” suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası talebiyle dava açılmıştı.

Davaya bakan Anadolu 38. Asliye Ceza Mahkemesi, geçen hafta kararını verdi ve sanıklar Rıdvan Çamlıca ve Yıldıray Çamlıca’nın “Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret” suçunu işlediklerinin sabit olduğunu belirterek, ayrı ayrı 7 bin 80 TL adli para cezasına çarptırılmalarına hükmetti.

- Advertisment -