Ana SayfaHaberlerGündem"Bu masa ayrılık masası değil, parçalanma masası değil. Altılı Masa’dan eksilme olmamalı”

“Bu masa ayrılık masası değil, parçalanma masası değil. Altılı Masa’dan eksilme olmamalı”

Altılı Masa’nın ortak aday toplantısında Meral Akşener tarafından masaya getirilen iki isimden biri olduğu iddia edilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV canlı yayınında konuştu: "Ekrem İmamoğlu'nun adaylığı diye bir şey yok ki zaten. Kemal Bey aday olursa elbette ki onun için mücadele ederim. Her CHP'li gibi benim de adayım Kemal Bey'dir. Burada Altılı Masa vardır ve burada karar alınması önemlidir."

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bu sabah (3 Mart) katıldığı Halk TV canlı yayınında şunları söyledi:

Dün akşam bu sabah yayına katılacağım için erken uyudum. Bana kimseden bir telefon gelmedi ismimin masaya gelmesiyle ilgili. Sadece basından okudum.

Ben de masaya adımın getirildiğini sizin gibi televizyon ve gazetelerden okudum. Konuştuğumuz bütün kritik vakaların değişip düzelmesi için tek rakip var: Rejim ve onun savunucuları. Bizim tüm muhalefet olarak rejime karşı olduğumuzun farkında olmamız lazım.

Ekrem İmamoğlu İBB Başkanı ve 25 yıllık bir sürecin değişmesini sağlayan ekibin parçası. İstanbul’un belediye başkanı bu mevzulardan uzak duramaz. Doğru olması için ilgilenir, desteklemek için ilgilenir, iyileştirilmesi için ilgilenir. Ben bu sürecin neferi olduğumu söyledim. Ben hâlâ aynı yerdeyim.

Ekrem İmamoğlu’nun adaylığı diye bir şey yok ki zaten. Kemal Bey aday olursa elbette ki onun için mücadele ederim. Her CHP’li gibi benim de adayım Kemal Bey’dir. Burada Altılı Masa vardır ve burada karar alınması önemlidir.

Altılı Masa’dan eksilme olmamalı. Birinin gönlü kırılıyorsa tamir edeceğiz, birinin kaygısı varsa o kaygıyı gidereceğiz. Biz kolay mı kazandık İstanbul’u?

Mesele sadece adaylık meselesi mi? Mesele sonrası. Asıl oraya da hazır olmak lazım. Onun için de bir arada çalışmayı başarmamız lazım. Eksikler giderilecek, kaygılar giderilecek. Bugün bile bir araya gelmenizdeki mani ne? Niçin bir araya gelmiyorsunuz, kaygıları niçin gidermiyorsunuz?

Milletin güvenini emanet ettiği, bizim kurumsal bağımızla emanetimizi verdiğimiz insanlar bir araya gelecek ve bu sorunu çözecek.

- Advertisment -