Ana SayfaHaberler"Bu sistemin demokratik meşruiyet temeli yüzde 50+1'dir. Milletvekili, belediye başkanı, muhtar seçmiyoruz;...

“Bu sistemin demokratik meşruiyet temeli yüzde 50+1’dir. Milletvekili, belediye başkanı, muhtar seçmiyoruz; cumhurbaşkanı seçiyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ndeki %50+1 şartının değişmesi gerektiğiyle ilgili çıkışına MHP lideri Devlet Bahçeli'den cevap: "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gelip geçici bir heves değildir; işi bitince buruşturulup bir köşeye atılacak tek kullanımlık konjonktürle reçete hiç değildir", "Bizim bu konudaki görüşlerimiz esasen hiç değişmemiştir", "Bu sistemin demokratik meşruiyet temeli yüzde 50+1'dir. Milletvekili, belediye başkanı, muhtar seçmiyoruz. Cumhurbaşkanı seçiyoruz."

MHP lideri Devlet Bahçeli, TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçiminde %50+1 şartının kaldırılması ile ilgili çıkışına dair şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gelip geçici bir heves değildir; işi bitince buruşturulup bir köşeye atılacak tek kullanımlık konjonktürle reçete hiç değildir”

“Bu sistemin demokratik meşruiyet temeli yüzde 50+1’dir. Milletvekili, belediye başkanı, muhtar seçmiyoruz. Cumhurbaşkanı seçiyoruz”

“Sayın Cumhurbaşkanımızın Almanya dönüşü yaptığı tespit ve değerlendirilmeler tutarlı ve anlamlıdır. Fakat bizim bu konuda geçmişten bugüne yaptığımız açıklamalar da bellidir ve esasen hiç değişme göstermemiştir”

“Siyasi hayatımız boyunca hiç kimsenin sırtına binmedik. Hiç kimseyi de sırtımıza bindirmedik. Onun bunun sırtından geçinen keneler bizi anlayamaz. Yük aldık, yük olmadık. Önce ülkem ve milletim demekten de asla vazgeçmedik.”

“Cumhurbaşkanlığın kabinesine bakan vermedik. Alacağı her kararın arkasındayız. MHP yancı, ufakçı değildir. İkbale meraklı değildir. Sayın Cumhurbaşkanımızla diyaloğumuz hasbidir, harbidir, haysiyetlidir. Hak severlik üzerinedir. Hiç kimse de aramıza giremeyecektir.  Cumhur İttifakı’ndan yanayız. Bu ittifakın bozulmasına geçit vermeyeceğiz.”


“Kiminle istiyorsa görüşüp temas kurmasına destek verdik. Hatta partimizden ihraç edilen bir şahısla ile aynı kareye girmeye bile içimiz acısa da ses çıkarmadık. Buradan size ekmek çıkmaz. Dedikodu çarkını bize sökmez. Kuş beyinlerinizle Cumhur’u çatlatmaya kabiliyetiniz yetmez.”

- Advertisment -