Ana SayfaHaberlerBudapeşte’de Turan zirvesi gibi buluşma: Türkiye, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan, Macaristan…

Budapeşte’de Turan zirvesi gibi buluşma: Türkiye, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan, Macaristan…

Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın Kuruluş Günü kutlamaları ile Dünya Atletizm Şampiyonası için Budapeşte’ye davet ettiği liderler dikkat çekti. Turancılığı savunan Jobbik adlı bir siyasi parti ve Turancı hareketlerin olduğu Macaristan’da Türkiye, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan liderleri biraraya geldi. Sırbistan, Bosna Hersek Sırp Cumhuriyeti ve Katar liderleri de buluşmanın davetlileri arasındaydı.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın dün (20 Ağustos) ülkesinin Kuruluş Günü kutlamaları ile Macaristan’ın ev sahipliğindeki Dünya Atletizm Şampiyonası için Budapeşte’ye davet ettiği liderler dikkat çekti.

Turancılığı savunan bir siyasi partinin olduğu Macaristan’da Orban’ın davet ettiği liderler arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Serdar Berdimuhamedov, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Kırgızistan Devlet Başkanı Sadır Caparov gibi liderler yer aldı.




Budapeşte’deki Dünya Atletizm Şampiyonası’nda Erdoğan ve Orban birlikte.

Bu isimler dışında Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Bosna Hersek Sırp Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Milorad Dodik ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani de Orban’ın davetlileri arasındaydı.




Erdoğan, Aliyev ve Al Sani ile.

- Advertisment -