Ana SayfaHaberlerBülent Arınç’tan Emine Şenyaşar’a ziyaret: “Ben de ilgilendim ama netice alamadık”

Bülent Arınç’tan Emine Şenyaşar’a ziyaret: “Ben de ilgilendim ama netice alamadık”

Bülent Arınç, TBMM önünde, 2018’de Şenyaşar Katliamı’nda öldürülen eşi ve iki oğlunun katillerinin cezalandırılması için adalet nöbeti tutan Emine Şenyaşar’ı ziyaret etti: “Allah yardımcınız olsun. Bu işler Meclis’te olur mu, olmaz mı bilemem ama davanızı bütün Türkiye biliyor. Ben de bir ara ilgilendim ama netice alamadık.”

Şanlıurfa Suruç Devlet Hastanesi’nde 2018 genel seçimleri öncesinde yaşanan Şenyaşar Katliamı’nda eşi Esvet Şenyaşar ile oğulları Adil Şenyaşar ve Celal Şenyaşar öldürülen Emine Şenyaşar, dört gündür TBMM’nin önünde “adalet nöbeti” eylemi yapıyor.

AK Parti kurucularından ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, yanlarından geçtiği sırada Emine Şenyaşar ile DEM Parti Şanlıurfa milletvekili olan oğlu Ferhat Şenyaşar’ın yanına gelerek şunları söyledi:
“Allah yardımcınız olsun. Bu işler Meclis’te olur mu, olmaz mı bilemem ama davanızı bütün Türkiye biliyor. Ben de bir ara ilgilendim ama netice alamadık.”

Ne olmuştu?

Geçen dönem AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın milletvekili seçildiği 2018 seçimleri öncesi Suruç’taki seçim çalışması sırasında yakınları ile Şenyaşar ailesi üyeleri arasında başlayan tartışma silahlı çatışmaya dönüşmüştü.

Çatışmada Celal Şenyaşar ile Mehmet Şah Yıldız hayatını kaybetmiş, iki ailenin yaralıları da Suruç Devlet Hastanesi’ne götürülmüştü. Yıldız’ın akrabalarının hastanedeki saldırısı sonucu Adil Şenyaşar ve Esvet Şenyaşar hayatını kaybetmişti.

- Advertisment -