AK Parti kurucusu ve TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık’ı sevk edildiği İzmir Şehir Hastanesi’nde ziyaret etti.
Arınç, ziyaret sonrası şöyle konuştu:
“Henüz iddianamesi bile yazılmadı, tutukluluk hali devam ediyor. Serbest bırakılmasını arzu etmiştim, olmadı ama olacaktır inşallah. Rahatsızlığı söz konusu, steril bir ortamda olduğu için bizim görüşmemize haklı olarak izin verilmiyor, doktorları beni bilgilendirdi. Tedavisi devam ediyor, geçmişte yaşadığı rahatsızlıkların nüks etme ihtimali var.
“Önemli olan Adli Tıp’ın bir türlü müspet karar vermemesi. Herkese insaf, merhamet, vicdan tavsiye ediyorum. İnşallah Çalık’ın da tutuksuz yargılanarak eski sağlığına kavuşmasını diliyorum. Annesi, eşi ve evladıyla görüştüm, avukatlarıyla konuştum, hepsine teşekkür ediyorum. Ümit ederim sevindirici haberi Türkiye olarak bekliyoruz.
“Tutukluluk istisnai olmalıdır, serbest yargılanma doğal olmalıdır. Bir cinayetten, ağır bir suçtan bahsetmiyoruz… Kendisi belli bir yer sahibi olan insanların belli bir zamanlarda suçlanması mümkündür. Ben de bir siyasetçi olarak yargılandım, hapis cezası aldım ama hep tutuksuz yargılandım. Sayın Cumhurbaşkanımız tutuksuz yargılandı, cezaevine hüküm kesinleştiğinde girdi. Sayın Erbakan da tutuksuz yargılandı. Hüküm çıkınca cezasını evinde çekti. Bütün dünya tutuksuz yargılamayı prensip kabul eder ama bizde bu süreç içinde yerine getirilmiyor. İnşallah hâkim ve savcıların, AYM, AİHM kararlarına uygun olarak bu konuda hukuka uygun davranacağını ümit ediyoruz.
“Benim tanıdığım Murat Çalık, pırlanta bir insandır. Üzerine atılı suçların gerçekleşmediğini inşallah hep birlikte göreceğiz.”