Ana SayfaHaberlerBülent Ersoy, müzisyen ekibinin KKTC’de tutuklanmasına isyan etti: Son nefesime kadar mücadele...

Bülent Ersoy, müzisyen ekibinin KKTC’de tutuklanmasına isyan etti: Son nefesime kadar mücadele edeceğim

Ağustos ayında bir konser için KKTC'ye giden Bülent Ersoy’un 21 kişilik orkestrası, konser sonrası koronavirüs nedeniyle düzenlenen evraklarının sahte olduğu gerekçesiyle polis denetiminde otelde gözetim altına alındı. 21 kişilik müzisyen ekibi, sahte PCR testi yaptıkları gerekçesiyle yargılandıkları davada tutuklanarak cezaevine gönderildi. Karara sosyal medya hesabından isyan eden Bülent Ersoy, “Türkiye’nin en iyi, en büyük avukatını görevlendirdim… Bu savaşım Türkiye ve KKTC hudutları içerisinde kalmayacak, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde de bu hakkımı ve haklarımızın da son nefesime kadar mücadelesini vereceğim” dedi.

Geçtiğimiz ay (Ağustos) KKTC’de bir otelde konser veren “Diva” lakaplı Bülent Ersoy’un 21 kişilik müzisyen ekibi, konserin ardından “sahte PCR testi” oluşturmak suçlaması ile KKTC polisi tarafından gözaltına alınmıştı.

Ersoy’un 21 kişilik müzisyen ekibi, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde sahte PCR testi yapmak gerekçesi ile yargılandıkları davada bugün (30 Eylül) tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Müzisyenler cezaevine gönderilirken; sahte PCR raporu düzenleyen KKTC vatandaşı otel yöneticileri, sahte belgelere imza atan KKTC vatandaşı hastane yetkilisi, doktor ve hemşire serbest bırakıldı.

Bülent Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile bu kararlara isyan etti.

Ersoy, şu ifadeleri kullandı:

Federasyon Başkanı Onurlu: “KKTC’deki adalet anlayışı ve ayrımcılık hepimizi endişelendiriyor”

Olayla ilgili açıklamalarda bulunan Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu Başkanı Ahmet Onurlu, “Suçun övülecek bir yanı olamaz ama KKTC’deki adalet anlayışı ve ayrımcılık hepimizi endişelendiriyor” dedi.

- Advertisment -