Ana SayfaHaberlerBülent Ersoy’dan görevden alınan Anıtkabir komutanı yorumu: “Yaşıma ve sanatıma sunulan bir...

Bülent Ersoy’dan görevden alınan Anıtkabir komutanı yorumu: “Yaşıma ve sanatıma sunulan bir saygı”

Üniformalı bir subayın Anıtkabir’i ziyaretinde Bülent Ersoy’a şemsiye tuttuğunu gösteren görüntülerin yayımlanmasının ardından Anıtkabir komutanı ve takım komutanı görevden alındı. Kendisine şemsiye tutulduğunun farkında olmadığını, sonradan basında gördüğünü söyleyen Ersoy: “Sanırım yaşıma ve sanatıma saygı sunmak adına bir favördü. Cezalandırılan her kimler ise o kişilere maddi ve manevi her türlü imkânlarımı da seferber edeceğim.”

Anıtkabir ziyareti sırasında Bülent Ersoy’a üniformalı bir subayın şemsiye tutarak eşlik etmesiyle ilgili olarak Milli Savunma Bakanlığı tarafından başlatılan inceleme kapsamında, Anıtkabir komutanı ve takım komutanı görevden alınmıştı. Olay sosyal medyada tartışmaya yol açmıştı.

Bülent Ersoy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bir askerin kendisine şemsiye tuttuğunun farkında olmadığını ve olayı basından öğrendiğini duyurdu.

Ersoy, askerlerin tutumunu yaşına ve sanatına sunulan bir saygı olarak yorumladığını, görevden alınan Anıtkabir komutanı için maddi ve manevi tüm imkânlarını seferber edeceğini söyledi.

Ersoy, mesajının sonunda üzüntülerini şu sözlerle ifade etti:

“Bendenizin bu şemsiye ve de şemsiye tutan değerli komutanın varlığından bile haberim yoktu, ben de herkes gibi bu bahsi geçen olay fotoğrafı ancak basın yayınında gördüm.

“O nedenle, bu konuların vebali de bendenize ait değildir.
Benim üzüntüm sadece amacı Büyük Atatürk’ün sözleri doğrultusunda hareket eden nazik, centilmen ve saygılı komuta düzeyindeki bu kişilerin bazı prosedürler var ise bunları aşıp ceza almalarından ötürü yaşadıkları bu durumlardır.

“Başta sayın komutan ve emri iradelerindeki konuyla ilgili cezalandırılan her kimler ise o kişilere maddi ve manevi her türlü imkânlarımı da seferber edeceğimi kendilerine Bülent Ersoy sözü ile hazır olduğumu bildiririm. Saygılarımla efendim…”

- Advertisment -