Ana SayfaHaberlerBulgaristan, 70 Rus diplomatı sınır dışı etti

Bulgaristan, 70 Rus diplomatı sınır dışı etti

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada 70 Rus diplomatın 3 Temmuz 2022 geceyarısı itibariyle ülkeyi terk etmesi gerektiğini açıkladı. Sınır dışı edilme kararının gerekçesi Rus diplomatların istihbarat faaliyetleri yürütmeleri ve Bulgaristan’ın içişlerine karışmaları olarak gösterildi.

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı’nın 28 Haziran 2022’de yaptığı açıklamada 70 Rus diplomatın 3 Temmuz 2022 geceyarısına kadar ülkeyi terk etmeleri istendi. Kararın gerekçesi olarak 70 diplomatın istihbarat faaliyetleri yürütmesi ve Bulgaristan’ın içişlerine karışması ileri sürüldü. Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov, 70 kişinin diplomatik görevlerini bahane göstererek istihbarat faaliyeti yürüttüğünü belirtti: “İçişlerimize karışan her yabancı ülkeye yanıt verilecektir.”

Rusya’nın Sofya Büyükelçiliği’nde çalışan 114 diplomatın 2/3’ü sınır dışı edildi, Rusçuk’taki konsolosluğun faaliyetlerine geçici olarak son verildi. 70 diplomat 3 Temmuz 2022 itibariyle Bulgaristan’ı terk etti. Bazı diplomatların ülkeyi terk ederken giydiği Putin t-shirtleri dikkat çekti.

- Advertisment -