Ana SayfaHaberlerBulgaristan mahkemesi, Levent Göktaş'a 40 gün ek gözaltı kararı verdi: "Türkiye'ye iadesi...

Bulgaristan mahkemesi, Levent Göktaş’a 40 gün ek gözaltı kararı verdi: “Türkiye’ye iadesi için engel yok”

Bulgaristan’da yakalanan Hecip Hablemitoğlu suikastı zanlılarından Levent Göktaş’ın Türkiye’ye iade davası görüldü.

Göktaş, Hasköy Bölge Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya polis eşliğinde ve elleri kelepçeli olarak getirildi.

Göktaş’ı Bulgaristan-Türkiye sınırını yasadışı yollarla geçmekle suçlayan Haskova İl Savcılığı, Göktaş’ın 40 gün geçici olarak gözaltında tutulmasını talep etti.

Savcılığın talebini yerinde bulan mahkeme, karara gerekçe olarak Göktaş’ın yabancı olması, sabit ikametinin bulunmayışı ve kaçma şüphesini gösterdi.

Kararda şüphelinin Türkiye’ye iadesi konusunda bir engel bulunmadığı ancak bu konudaki prosedürün daha sonra işletileceği kaydedildi.

Göktaş, mahkemenin gözetim süresini 40 gün uzatmasıyla ilgili kararına Plovdiv’deki istinaf mahkemesine 3 gün içinde itirazda bulunabilecek.

Avukat: “Arandığı için yasadışı yollardan girmiş”

Göktaş’ı savunan Bulgaristanlı avukat İvan İvanov, duruşma öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekkilinin Bulgaristan’a yasa dışı girmekle suçlandığını belirterek, kendisinin yeşil pasaportu bulunduğunu ve AB ülkelerine vizesiz girme hakkı olduğunu söylemişti.

İvanov, “Arandığı için Bulgaristan’a yasadışı yollardan girmiş. Türkiye’deki haklarını Bulgaristan’dan aramayı düşünmüş” diye konuşmuştu.

İade talepnamesi Dışişleri’ne gönderildi

Bulgaristan’da yakalanan Necip Hablemitoğlu suikasti zanlılarından Levent Göktaş hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iade talepnamesi Adalet Bakanlığı tarafından Bulgaristan’a iletilmek üzere Dışişleri Bakanlığı’na gönderildi.

- Advertisment -