Ana SayfaHaberler"Burhan hoca devrede"

“Burhan hoca devrede”

Sedat Peker, Twitter’da 50 mesajlık bir seri tweet paylaştı. Geçtiğimiz sene hayatını kaybeden eski AK Parti milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu’nun suç dünyasında farklı gruplara aracılık ettiğine dair iddialar öne sürdü. Peker’in paylaştığı ses kaydında Kuzu, suç dünyası içinden bir gruba Ziraat Bankası’ndan kredi kullandırmaya çalışıyor.

Sedat Peker, Esra Hankulu’nun ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında dün tutuklanan Ümitcan Uygun’la ilgili de iddialar ortaya attı.

Uygun’un babası ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yakın arkadaş olduğunu öne süren Peker, Aleyna Çakır’ın katline ilişkin davada adli tıp raporunun Uygun lehine çıkmasının nedeninin bu olduğunu iddia etti. Peker yaptığı paylaşımlar sonucu artık Uygun lehine adli tıp raporları çıkmayacağını söylerken, Uygun’un babası Durak Uygun’un Soylu ile çekilen fotoğrafını paylaştı.

“Burhan Hoca  devrede”

Geçtiğimiz yıl vefat eden eski AK Parti Milletvekili Burhan Kuzu’yla ilgili iddialar da ortaya atan Peker, Kuzu’nun basına yansıyan İranlı Zindaşti dışında da suç dünyası içinde farklı gruplara aracılık yaptığını öne sürdü. Kuzu’yla ilgili iddialarından birine dair paylaştığı telefon görüşmesi kaydında, Kuzu bir bankanın şube müdürüyle 3. şahıslar için verilecek bir kredi için konuşuyor. Kuzu’nun görüştüğü şube müdürüyle konunun bölge müdürüne iletilmesi üzerine anlaşmaları sonrası Kuzu, bölge müdürüne iletilmek üzere “Burhan Hoca’nın devrede olduğunu söylersin. Benim de selamımı söylersin” ifadelerini kullanıyor.

“Bir albay beyefendi”

Ses kaydında şube müdürünün, Peker’in adını vermediği ama kredi almak isteyen grup adına görüştüğü kişiden “bir albay beyefendi” diye bahsettiği duyuluyor. Peker görüşülen bankanın Ziraat Bankası’nın bir şubesi olduğunu öne sürüyor.

“Oda Tv hakkınızda haber yapacak”

Peker, Kuzu’nun konuk olarak katıldığı “Abbas Güçlü ile Genç Bakış” programında tanıştığı, daha sonra sosyal medya konusunda kendisinden yardım aldığı bir şahısla ilgili de bazı iddialar ortaya attı. Kuzu’ya sosyal medya konusunda yardımcı olmaya başlayan şahsın daha sonra Kuzu’yu dolandırdığını iddia etti. Adını vermediği şahsın Kuzu’ya “Oda Tv sizin bazı kadınlarla ilişkileriniz konusunda haber yapacak, bana şu kadar para verirseniz ben de onlara vererek bunu engelleyebilirim” diyerek Kuzu’yu dolandırmaya başladığını öne sürdü.

Peker, şahsın Kuzu’yu bir süre dolandırdığını, daha sonra Kuzu tarafından bir karanlık gruba havale edilerek korkutulduğunu söyledi.

Peker’in iddialarında adını vermeden bahsettiği profil, Kuzu ile “Genç Bakış” programında tanışan ve bir süre sosyal medya konusunda kendisine yardımcı olduğunu duyuran Sinan Çiftçi’yi hatırlatıyor.

Sinan Çiftçi, 2018’deki CHP Büyük Kongresi’nde genel başkan adayı Muharrem İnce’nin PM listesinde yer almış ve 2018’de Halk Tv’de sadece bir bölüm sürebilen bir programa başlamıştı. CHP’li olduğunu ifade eden Çiftçi, Kuzu ile olan dostluğunu “vefa ilişkisi” olarak açıklamıştı.

- Advertisment -