Ana SayfaHaberlerBursaspor'a, Amedspor maçındaki olaylar sebebiyle 9 maç saha kapatma cezası verildi

Bursaspor’a, Amedspor maçındaki olaylar sebebiyle 9 maç saha kapatma cezası verildi

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Bursaspor'a Amedspor maçında yaşanan olaylar sebebiyle 9 maç seyircisiz oynama cezası verdi.

TFF 2. Lig Beyaz Grup’un 25. haftasında Amed Sportif Faaliyetler’i ağırladığı müsabakada çıkan olaylar nedeniyle Bursaspor’a 9 maç seyircisiz oynama cezası verdi.

TFF’den yapılan açıklamaya göre Bursaspor’a, saha olayları ile talimatlara aykırı eylemi nedeniyle 8, çirkin ve kötü tezahüratın aynı sezonda 5. kez gerçekleştirildiği gerekçesiyle de bir maç seyircisiz oynama cezası uygulandı.

Yeşil-beyazlı kulüp ayrıca 326 bin lira para cezasına çarptırıldı.

Ne olmuştu?

Bursaspor-Amedspor maçı: Gözaltına alınan 9 kişi serbest bırakıldı,  kulüpler ve siyasetçiler ne dedi? - BBC News Türkçe

Hafta sonu Bursa’da oynanan maça sahadaki futbol değil yaşanan olaylar damga vurmuştu. Maç sırasında ve öncesinde olaylar çıkmış, tribünlerde 90’lı yıllarda faili meçhul cinayetlerle özdeşleşen “beyaz toros” ve “yeşil” posterleri açılmış, Amedsporlu futbolculara saldırılar olmuş ve sahaya yabancı maddeler atılmıştı.

HDP'nin 'Bursaspor-Amedspor müsabakasındaki olaylar araştırılsın' önerisini  AKP ve MHP reddetti

Bahçeli ‘Milli duruş gösteren’ Bursalıları selamlamış, TFF Başkanı’nı suçlamıştı

TBMM’de salı günü yaptığı Meclis grup toplantısında Bursa’da yaşanan olaylara değinen MHP lideri Devlet Bahçeli, “Milli duruş sergileyen Bursaspor taraftarlarını selamlıyorum” demişti.

Bahçeli ayrıca TFF’yi, “Gelişmeler karşısında TFF’nin atıl ve aciz kaldığı, provokatif davranış sergilenmediği hususunda yaygın kanaat ve görüşlere kulak verilmelidir” sözleri ile eleştirmişti.

Bursaspor yönetimi Bahçeli’ye forma hediye etmişti

Bugün (9 Mart) ise MHP Bursa İl Başkanı Cihangir Kalkancı, MHP Nilüfer İlçe Başkanı Levent Karakoç ve beraberindeki heyet, Bursaspor’un Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’ni ziyaret etti. 

Bursaspor Başkanı Ömer Furkan Banaz ve yönetim kurulu, MHP heyetine, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin adının yazılı olduğu 16 numaralı (Bursa plakası) forma hediye etti.

Foto: Ajanslar
- Advertisment -