Ana SayfaHaberlerBüste saldırı suçlamasıyla iki çocuğa tutuklama: Biri 15 diğeri 17 yaşında

Büste saldırı suçlamasıyla iki çocuğa tutuklama: Biri 15 diğeri 17 yaşında

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde bulunan Kernek Anadolu Lisesi’nin bahçesindeki Atatürk büstüne saldırı suçlamasıyla 15 ve 17 yaşlarındaki iki kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba tutuklamalarla ilgili haberi “Gücünü Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığından alanlardan, deli saçması fikirlerle beyin yıkayanlardan çocuklarımızı koruyacağız” mesajıyla paylaştı.

Zanlılardan 17 yaşındaki M. ifadesinde, yeğeni olduğunu belirttiği diğer zanlı ile birlikte internette Kadir Mısıroğlu videoları izlediklerini anlatarak “Olaydan yaklaşık 2-3 ay önce izlemiş olduğum videolarda Kadir Mısıroğlu Atatürk’ün put olduğunu söyledi. Yine de bu videolarda şu an ismini hatırlamadığım bir peygamberin putları kırdığından bahsediyordu” dedi.

Sevap olduğunu düşünerek eylemi gerçekleştirdiklerini söyleyen M. “Tamamen Kadir Mısıroğlu’nun videolarından etkilendiğimiz için kendi irademizle böyle bir şey yaptık” diye konuştu.

Sulh Ceza Hakimliğince sorgulanan şüpheliler, “Kamu malına zarar verme” ve Atatürk’ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veya kabrini kırma veya bozma” suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, çocukların tutuklanmasıyla ilgili haberi “Gücünü Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığından alanlardan, deli saçması fikirlerle beyin yıkayanlardan çocuklarımızı koruyacağız” diyerek paylaştı.

- Advertisment -