Ana SayfaHaberler“‘Bütün bunları bize Allah yaptırıyor’, Emevi sultanlarının formülü”

“‘Bütün bunları bize Allah yaptırıyor’, Emevi sultanlarının formülü”

Bülent Şahin Erdeğer: “Kerbela olayı sonrasında Peygamberimizin kız torunu Hz. Zeynep, Yezid’e esir düşüyor. ‘Katliam yaptınız’ diye feryat ediyor. Yezid’le Hz. Zeynep arasında şu diyalog geçiyor: ‘Bunu kardeşine kim yaptı?..’ ‘Sen yaptın, sen yaptırdın…’ ‘Hayır, bizim yaptıklarımızı bize Allah yaptırıyor.’”

Gazeteci Bülent Şahin Erdeğer, Karar TV’de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’un “Bi Karar ver” programına konuk oldu. Erdeğer, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Yaptıklarımızı bize Allah yaptırıyor” çıkışını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine şunları söyledi:

“Her suç işleyen suçunu bir şekilde meşrulaştırmak zorunda ki kendisi paçayı kurtarabilsin. Suç işleyen yöneticilerse daha da önemli bir hale geliyor.

“Kerbela olayı sonrasında Peygamberimizin kız torunu Hz. Zeynep, Yezid’e esir düşüyor. Onu Şam’a getiriyorlar. O ‘katliam yaptınız’ diye feryat ediyor.

“Yezid’in Hz. Zeynep’e sorusu şu: ‘Bunu kardeşine kim yaptı?’

“O, ‘sen yaptın, sen yaptırdın’ diyor. 

“Yezid, ‘hayır, bizim yaptıklarımızı bize Allah yaptırıyor’ diyor.

“Daha sonra Harre Vakası var. Medine’de sahabe kadınlara, Peygamberimizin yoldaşı olan kadınlara yönelik büyük bir tecavüz dalgasıdır. Askerler girmiş sahabelere tecavüz etmiştir. En az Kerbela kadar önemlidir bence.

“Yönetici ayyaş bir şekilde Kâbe’nin üzerine çıkıyor. Lale devri gibi zevküsefa alemleri yapıyor Müslümanların halifesi.

“Bahsettiklerim yüz yıllık bir süreç. Bütün bu süreçte yaşanan haksızlıklar, zamlar, enflasyon karşısında ağır konan vergiler vs. bütün bunlar Emevi sultanları tarafından şöyle formüle ediyor:

“‘Bütün bunları bize Allah yaptırıyor. Bunlar aslında Allah’ın istediği şeyler. Dolayısıyla bize karşı çıkarsanız Allah’a karşı çıkmış olursunuz. Bize karşı çıkmayın. İtaat edin ve susun.’”

- Advertisment -