Ana SayfaHaberler“Büyükada davası”nda yeniden yargılamada dört sanık beraat etti

“Büyükada davası”nda yeniden yargılamada dört sanık beraat etti

Kamuoyunda “Büyükada davası” olarak bilinen 11 hak savunucusunun yargılandığı ve aralarında Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Onursal Başkanı Taner Kılıç'ın da bulunduğu 4 kişinin ceza aldığı dava, Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden görüldü. Mahkeme 4 kişinin beraatine karar verdi.

Büyükada’da 5 Temmuz 2017 tarihinde İnsan Hakları Savunucularının Korunması ve Dijital Güvenliği başlıklı bir toplantıya katılmaları nedeniyle yargılanan 11 hak savunucusunun yargılandığı, aralarında Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Onursal Başkanı Taner Kılıç’ın da bulunduğu 4 kişinin ceza aldığı dava, Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden görüldü.

4 sanığın yargılandığı davada mahkeme beraat kararı verdi.

Davanın geçmişi

Sanıklar hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ ve silahlı terör örgütüne yardım etmekle dava açılmıştı. 11 sanıklı davada, 3 Temmuz 2020’de mahkeme, Kılıç’ı ‘örgüt üyeliği’ suçlamasıyla altı yıl üç ay hapis cezasına mahkum etmişti. Özlem Dalkıran, İdil Eser ve Günal Kurşun’a da ‘örgüte yardım’ suçlamasıyla iki yıl bir ay hapis cezası verildi. Diğer sanıkların ise beraatine karar verilmişti. Yargıtay’a taşınan davada karar bozulmuş ve yeniden görülmeye başlanmıştı. 

- Advertisment -