Ana SayfaHaberler“Büyükşehir Çalışıyor”: İmamoğlucu sosyal medya hesapları nasıl Kurumcu oldu?

“Büyükşehir Çalışıyor”: İmamoğlucu sosyal medya hesapları nasıl Kurumcu oldu?

İmamoğlu’nu destekleyen paylaşımlarıyla bilinen “İBB Haber” ve “Büyükşehir Çalışıyor” Twitter hesaplarından, CHP milletvekili Özgür Karabat’la ilgili iddialara yer verilen bir video paylaşıldı. Murat Kurum’un ekibinin, hesapları iş akdi feshedilen bir İBB çalışanından satın aldığı iddia edildi. İBB Haber: “Sayın İmamoğlu bundan sonra bizim için İBB adaylarından sadece biridir.” Büyükşehir Çalışıyor hesabı ise bir süre sonra videoyu sildi: “Hesabımızda yönetimin kontrolü dışında bir etkinlik gerçekleşti.”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu destekleyen paylaşımlarıyla bilinen “İBB Haber”, “Büyükşehir Çalışıyor” ve “İstanbul Haber” Twitter hesaplarından, “İETT’de neler oluyor” başlıklı bir videonun paylaşılması üzerine, hesapların AK Parti’nin İBB adayı Murat Kurum’un ekibi tarafından satın alındığı iddiası ortaya atıldı.

İki hesaptan da paylaşılan 71 saniyelik videoda, İETT’nin 2 milyar TL değerindeki 14 bakım ihalesinin CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’ın mali müşavirliğini yaptığı bir şirkete verildiği iddia ediliyor.

Gazeteci Nevşin Mengü, söz konusu hesapların Ümit Kaya adlı bir İBB çalışanı tarafından yönetildiğini ve Kurum’un ekibine de bu kişi tarafından satıldığını iddiasını paylaştı.

İBB Haber: “Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik kesintisiz devam eden organize itibar suikastine üzüntüyle şahitlik ettik”

İBB Haber hesabından 20 Şubat 2024 tarihine not başlığıyla şu açıklama paylaşıldı:

“İBB Haber, Eylül 2019’dan bugüne İstanbul’un sorunlarını ve umutlarını hak, hukuk ve adalet temelinde dile getirmeyi ilke edinmiş bir haber kanalıdır.

Bugüne dek zor koşullarda nöbetini tuttuğumuz bu kavramların içi,  karanlık ve organize bir koltuk sevdası yapılanması tarafından -adeta yemin edilmişçesine- boşaltılmaya başlanmıştır.

Bunun en önemli örneğini Cumhuriyet Halk Partisi Kurultayı’nda yaşadık.

İBB Haber olarak bu süreçte parti içi çekişmelerin ve koltuk kavgalarının bir parçası haline getirilmek istensek de buna izin vermedik. Genel başkan değişimi sonrasında ise kamuoyunun gözü önünde Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik kesintisiz devam eden organize itibar suikastine üzüntüyle şahitlik ettik.

İstanbul’un kaynaklarını adeta bir ahtapot gibi saran, kendilerine biat etmeyen herkese karşı öfke kusan zihniyet bizim şahsımıza karşı bir güvenlik tehdidi olmakla beraber bizden çok daha önemli olan Cumhuriyet Halk Partisi’ne büyük bir tehdit haline gelmiştir.

İBB Haber olarak İstanbul’u saran bu organize kötülükten uzak olduğumuzu sizlere bildirmek isteriz.

Sayın Ekrem İmamoğlu bundan sonra bizim için İBB adaylarından sadece biridir. Anlamı ve manası bu kadardır.

Bundan sonraki süreçte mücadelemiz adeta bir adalet yürüyüşü bir adalet arayışı olarak devam edecektir.”

Büyükşehir Çalışıyor: “Hesabımızda yönetimin kontrolü dışında bir etkinlik gerçekleştiği anlaşılmıştır”

Büyükşehir Çalışıyor hesabı ise bir süre sonra “İETT’de neler oluyor” başlıklı videoyu kaldırarak şu mesajı paylaştı:

“Hesabımızda yönetimin kontrolü dışında bir etkinlik gerçekleştiği anlaşılmıştır. Bu durumu çözmeye çalışıyoruz. Ancak hesaba yönelik spam saldırısı nedeniyle hesabın fonksiyonlarında da sorun olduğunu görüyoruz. Hesapla ilgili bilgiler yayılan bilgiler doğru değildir.”

Bunun ardından hesaptan önce İmamoğlu’nun ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın birer tweeti retweetlendi, ardından da “Merhabalar, sayfada kontrolü henüz sağlayabilmiş değiliz. Sayfanın kontrolünü tam olarak elde ettiğimizde ayrıntılı açıklama yapacağız” paylaşımı yapıldı.

“Kurum’un ekibi böyle bir işe girmeyeceklerini söyledi”

Bu sırada Nevşin Mengü de konuyla ilgili ikinci bir paylaşım yaparak, “İş git gide garipleşiyor…Murat Kurum’un ekibi aradı ve bu hesabın kendileriyle hiç alakası olmadığını, etik olarak da stratejik olarak da böyle bir işe girmeyeceklerini söyledi” diye tweet attı.

- Advertisment -