Ana SayfaHaberlerC.F. : “Atatürk’ü sevmediğimi hep söylerim” B.F.: “Alkollüydük. Ben Atatürk'e her zaman...

C.F. : “Atatürk’ü sevmediğimi hep söylerim” B.F.: “Alkollüydük. Ben Atatürk’e her zaman saygı duydum”

Samsun’da Onur Anıtı’nı halatla bağlayıp araçla çekerek yıkmaya çalışan B.F. ve C.F.’nin emniyetteki ifadelerine ulaşıldı. C.F.: “Ben yaptım. B’nin haberi yoktu. Atatürk'ü sevmediğimi ben hep söylerim. Heykellerine tahammülüm yok. Araçla anıta gittikten sonra inip ipi bağladım. Aracı hareket ettirdim ama ip koptu sonra olay yerinden birlikte uzaklaştık." B.F.: “Ben Atatürk'e her zaman saygı duydum. Heykeline karşı değilim. Bu eylem için bir talimat almadık. O sırada alkollüydük. C. bana 'Gönlümü rahatlatacağım' diyerek çelik tel ve halat aldı.”

Samsun’da 3 Şubat Perşembe günü sabana karşı araçları ile Atatürk Anıtı’na gelen iki kişi, anıta urgan bağlayıp yıkmaya teşebbüs etmiş ve yakalanma korkusuyla olay yerinden kaçmıştı.

Polis ekipleri önce aracın plakasını ardından da şahısları tespit etmiş ve akraba oldukları öğrenilen B.F. ile C.F.’yi gözaltına almıştı.

Gözaltına alınan şüphelilerin ifadelerinde, olay gecesi sabaha kadar birlikte içki içtiklerini, olayı yaparken de alkollü olduklarını ve olayın herhangi bir siyasi boyutunun olmadığını söyledikleri öğrenildi.

Atatürk heykelini yıkmak istedim

Hiçbir dernek ya da örgütle bağlantısı olmadığını öne süren C.F.’nin ifadesinde, “Bu eylemi ben kendim gerçekleştirdim. Kendi isteğimle ve irademle yaptım. Atatürk heykelini yıkmak istedim. Bunu yaptıktan sonra başka bir eylem düşüncem yoktu. Atatürk heykelini protesto ediyorum. B.’nin bu eylemimden haberi yoktu. Atatürk’ü sevmediğimi ben hep söylerim. Heykellerine tahammülüm yok. Araçla anıta gittikten sonra inip ipi bağladım. Batuhan yanda beklerken, ben aracı hareket ettirdim ama ip koptu sonra olay yerinden birlikte uzaklaştık” dediği öğrenildi.

İp kopunca geldiğimiz gibi gittik

B.F. de ifadesinde, “Ben Atatürk’e her zaman saygı duydum. Heykeline karşı değilim. Bu eylem için bir talimat almadık. O sırada alkollüydük. C. bana ‘Gönlümü rahatlatacağım’ diyerek çelik tel ve halat aldı. Anıtın yanına geldiğimde birlikte araçtan indik. Anıta çıkamayınca ben ona yardımcı oldum. Çelik ip ve halatı anıtın üzerinden geçirip aracı hareket ettirdi. İp kopunca biz de geldiğimiz gibi gittik” dedi.

Sulh Ceza Mahkemesi iki isme tutuklama kararı verdi

Polisteki sorgularının ardından B.F. ve C.F. Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.

Atatürk aleyhine işlenen suçları kapsayan 5816 Sayılı Kanun’da belirtilen suçlar kapsamında ifadelerinin alınması sonrası Samsun Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan iki zanlı tutuklandı.

- Advertisment -