Ana SayfaHaberlerÇağrılar sonuç buldu: TBB’den Meclis’e AYM üyeliği için önerilmek üzere seçilen 3...

Çağrılar sonuç buldu: TBB’den Meclis’e AYM üyeliği için önerilmek üzere seçilen 3 isimden biri Zülal Erdoğan oldu

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun ‘Meclis’e en az 1 kadın aday gönderilmeli’ çağrısında bulunmasının ardından 83 baro başkanı bugün AYM’ye seçilecek üye için TBMM’ye önereceği isimleri seçti. Eski Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, kadın adaylar lehine seçimden çekilirken, en çok üç oyu alan isimden biri Diyarbakır Barosu üyesi Avukat Zülal Erdoğan oldu. Erdoğan dışında Çorum Barosu Başkanı Kenan Yaşar ve Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan isimleri Meclis’e aday olarak gönderildi.

Afyonkarahisar Baro Başkanı olarak görev yaparken 2010 yılında TBMM tarafından AYM üyeliğine seçilen Celal Mümtaz Akıncı, yaş haddinden dolayı 31 Ocak 2022 tarihinde emekliye ayrılacak.

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Celal Mümtaz Akıncı’dan boşalatacak olan Anayasa Mahkemesi üyeliği koltuğu için 32 aday adayı arasından 3 ismi bugün yapacağı seçimle belirledi.

AYM üyeliği seçimlerinde Isparta Baro Başkanı Ünsal Çankaya haricinde 82 baro başkanı oy kullandı.

Eski Mersin Barosu Başkanı Yeşilboğaz kadın adaylar lehine adaylıktan çekildi

AYM üyeliği adaylığı için seçime giren eski Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, kadın adaylar lehine seçimden seçildi. AYM’de kadın üye bulunması gerektiğine dikkat çeken Yeşilboğaz, “Kadın adayları desteklemek için TBB’de yapılan AYM üyeliği seçiminde adaylıktan çekildim. Kadın örgütlerinin de talebiyle AYM üyeliği için kadınların ön planda olması önemli” ifadelerine yer verdi.

TKDF de çağrı yapmıştı

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) da AYM’ye aday belirlemek üzere 3 isim seçecek olan baro başkanlarına çağrı yapmış, “Toplumsal cinsiyet eşitliğine ve toplumsal gerçekliğimizin meselelerine duyarlı kadın aday adayı belirleyin” demişti. 

Baro başkanları tarafından yapılan oylamada, en çok oyu alan ilk üç aday Çorum Barosu Başkanı Kenan Yaşar, Diyarbakır Barosu üyesi Zülal Erdoğan ile Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan oldu.

Avukatlardan en çok oyu 18 oyla Kenan Yaşar alırken, Zülal Erdoğan 13, Talat Göğebakan ise 11 oy aldı.

- Advertisment -