Ana SayfaHaberlerÇakıcı’nın CHP’li belediyeyi ziyaretinde ilginç zamanlama

Çakıcı’nın CHP’li belediyeyi ziyaretinde ilginç zamanlama

Alaattin Çakıcı’nın CHP’li Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı ziyaret etmesi kamuoyunda büyük yankı yarattı. Atatürk’ün Edirne ziyaretinde kaldığı odada Çakıcı’yı ağırlayan CHP’li başkan ona Atatürk portresi ve Nutuk hediye etti. Fakat bu ilginç olayda, onu daha da ilginç kılan bir detay vardı: Ziyaretin gerçekleştiği gün, Edirne Belediye Başkanı’nın 15 Temmuz için kadeh kaldırdığı iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması vardı.

15 gün önce yeğeni Adem Çakıcı’yı öldürtmeye azmettirmekten 17 yıl hapis cezasına çarptırılan Alaattin Çakıcı, organize suç örgütü liderliği yaptığı iddiasıyla yargılanıp hapsedilmişti. Çakıcı, 16 yıl hapis yattıktan sonra, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin girişimiyle Meclis’ten çıkan infaz düzenlemesiyle Nisan ayında tahliye olmuştu.

Eski Kırkpınar ağası Edirneli işadamı Mustafa Atunhan’ın davetlisi olarak Edirne’ye giden Çakıcı, ziyaret ettiği CHP’li Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından Atatürk odasında ağırlandı.

Birlikte Atatürk heykeli ile fotoğraf çektiren Çakıcı’ya Gürkan, Atatürk portresi ile Nutuk hediye etti.

Recip Gürkan ziyareti Facebook hesabından şu sözlerle paylaştı:

“Sayın Alaattin Çakıcı, Belediyemizdeki Ulu Önderin 4 gece konakladığı Atatürk Odası’nı ve bizleri ziyaret etti. Kendilerine Atatürk portresi ve Belediyemiz tarafından basılan Nutuk kitabını hediye ettik.”

Çakıcı’dan basın toplantısı

Altunhan Otel’de basın mensuplarına açıklamalar yapan Çakıcı şöyle konuştu:

“Osmanlı’ya 92 yıl payitahtlık yapmış bir şehir. Hem Balkanlara hem İstanbul’un alınmasında, bütün planların yapıldığı Edirne özel bir yer. Bütün Edirnelilere teşekkür ediyorum. Başta sayın Belediye Başkanı arkadaşıma. Bu devlete, bu topraklara, bu bayrağa sahip çıkan hepimiz kardeşiz. Şu anda büyük bir süreçten geçiyoruz. Devletimizin vefa ve birliğe ihtiyacı var. Allah bu milletimizi korusun.”

Ziyaretin zamanlaması da manidardı

Çakıcı’yı ağırladığı gün Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi bir barda kadeh kaldırıp şarkı söylemesine ilişkin görüntülerle ilgili ‘Suçu ve suçluyu övme’ suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın duruşması vardı. Gürkan’ın katılmadığı duruşmada, avukatı müvekkilinin darbeye kadeh kaldırmadığını söyledi, tanıkların dinlenmesi isteği kabul edildi.

- Advertisment -