Üsküdar Müftülüğü’nün duyurusuna göre 14 Haziran Pazar günü Büyük Çamlıca Camii’nde düzenlenecek programda saat 05.00’te sabah namazı kılınacak, ardından çorba ve simit ikramı yapılacak. Saat 07.00’de başlayacak Türkiye-Avustralya karşılaşması ise camide topluca takip edilecek. Afişte, “Sabah namazının bereketinde Büyük Çamlıca Camii’nde buluşuyoruz” çağrısına yer verilirken, “Milli takım heyecanıyla bu güzel sabahı birlikte paylaşalım” ifadeleri kullanıldı.
Benzer bir etkinlik İstanbul’daki Hacı Nuri Topbaş Camii’nde de organize edildi. Sosyal medyada paylaşılan duyuruya göre sabah namazının ardından kahvaltı yapılacak, daha sonra milli maç dev ekrandan izlenecek. Etkinliğe katılımın kayıtla gerçekleştirileceği ve kontenjanın 80 kişiyle sınırlı olduğu belirtildi.

Dünya Kupası maçlarının Türkiye saatiyle sabaha karşı oynanacak olması, organizatörler tarafından bir fırsata dönüştürülmeye çalışılıyor. Sabah namazı vakitleriyle maç saatlerinin çakışmasını avantaja çevirmeyi amaçlayan programlarda cemaat önce namazda buluşuyor, ardından ikramlar eşliğinde milli takımın maçını birlikte takip ediyor.
Dünya Kupası heyecanının camilere de taşındığını gösteren organizasyonlar sosyal medyada farklı yorumlara neden oldu. Bazı kullanıcılar milli takım coşkusunun cami cemaatleriyle paylaşılmasını olumlu karşılarken, bazıları ise ibadet mekânlarında spor etkinlikleri düzenlenmesini tartışma konusu yaptı.
Türkiye’nin Avustralya ile karşılaşacağı 14 Haziran sabahı için hazırlanan bu programlar, Dünya Kupası’nın sabaha karşı oynanan maçlarının camilerde yeni bir buluşma formatı oluşturduğunu ortaya koyuyor. Sabah namazı ile maç saatlerinin çakışması, organizatörler tarafından hem dini hem de milli heyecanı aynı etkinlikte bir araya getiren bir avantaja dönüştürülüyor.
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.