Ana SayfaHaberlerÇamlıca Kulesi’ndeki restoranın işletmesi Akşam, Star ve Kanal 24’ün patronuna ihalesiz verildi

Çamlıca Kulesi’ndeki restoranın işletmesi Akşam, Star ve Kanal 24’ün patronuna ihalesiz verildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın isimlerden Hasan Yeşildağ Çamlıca Kulesi’ndeki 360 Kule Kafe-Restoran’ın işletmesini ihalesiz olarak aldı. Akşam, Star ve Kanal 24’ü alarak medya sektörüne giren Yeşildağ ile Erdoğan’ın tanışıklıkları, Erdoğan'ın hapis yattığı döneme dayanıyor.

Cumhuriyet’in haberine göre, Varlık Fonu’na ait PTT’nin yüzde 50’sine sahip olduğu Kule’nin içinde yer alan 360 Kule Kafe & Restoran ise ihalesiz olarak Hasan Yeşildağ’a verildi. Erdoğan’ın İBB başkanı olduğu dönemde Ulus Cafe’nin işletmesini alan Yeşildağ, daha sonra Kuruçeşme’de birçok kafenin sahibi oldu.

Bu arada enerji işine de giren Yeşildağ ailesi, Kased Enerji AŞ’den sonra medya sektörüne de girerek, Ethem Sancak’a ait Star, Akşam ve Kanal 24’ü satın aldı.

Yeşildağ, Erdoğan’la birlikte Pınarhisar Cezaevi’nde yatmıştı

Çamlıca Kulesi’ndeki restoran ve kafe işletmesinin ihalesine ilişkin PTT’nin açtığı herhangi bir ihale ilanına rastlanmıyor. Sayıştay denetiminin dışında olan Kule’de açılan restorandaki fahiş fiyatlar dikkat çekmişti.

Kuleye girişte tam bilet 60, indirimli bilet 30 TL. Kulede bir çay 10 TL, Türk kahvesi ise 20 TL, çorba 24 TL, iki kişilik kahvaltı 180 TL, ızgara köfte 62 TL.

- Advertisment -