Ana SayfaHaberlerCan Paker 81 yaşında hayatını kaybetti

Can Paker 81 yaşında hayatını kaybetti

Türk Henkel’in eski yönetim kurulu başkanı, TESEV, Açık Toplum Enstitüsü ve PODEM gibi sivil toplum örgütlerinde yöneticilik yapmış, Akil İnsanlar Heyeti üyesi işadamı Can Paker 81 yaşında hayatını kaybetti.

Can Paker, 1942 yılında dünyaya geldi.

Sırasıyla Robert Kolej, Berlin Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Columbia Üniversitesi’nde öğrenci oldu. Yıldız Üniversitesi ve Columbia Üniversitesi’nde lisansüstü ve doktora yaptı. Columbia Üniversitesi’nden MBA sahibi oldu.

1969 yılında eğitiminin ardından mesleki yaşamına kimya sanayiinin önemli firmalarından Türk Henkel’de başlayarak bu kurumda değişik görevlerde bulundu. Henkel’e 1970 yılında atölye şefi olarak başladı, 15 sene sonra genel müdür oldu. 2004 yılının eylül ayında Türk Henkel Genel Müdürlüğünden emekli oldu.

TÜSİAD ve İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı gibi birçok sivil toplum kuruluşunun yönetiminde yer aldı. Paker, 1997 yılında TESEV (Türkiye Sosyal ve Ekonomik Etüdler Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı  üstlendi. TESEV’in çok tartışmalar yaratan demokratikleşme raporlarına öncülük etti. 2001 yılında Açık Toplum Enstitüsü Türkiye’nın kurucuları ve ardından yöneticileri arasında yer aldı.

Paker, son olarak PODEM (Kamusal Politika ve Demokrasi Çalışmaları) yönetim kurulu başkanıydı.

2013’de 63 kişilik Akil İnsanlar Heyeti içersinde yer alan Paker, uzun süredir kanser tedavisi görüyordu.

- Advertisment -