CHP lideri Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasına tepki için dört gündür olduğu gibi yine Saraçhane’deki İBB binasının önünde toplanılacağını duyurdu.
Özel, İBB binasında yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:
“Bu gece her yerde olabiliriz. Önce Saraçhane’de buluşuyoruz. Gecenin seyrine göre, Çağlayan ise Çağlayan, Vatan ise Vatan… Vatan’dan sevk olursa Çağlayan. Olmadıysa Vatan. Çok çok kötülük olursa Taksim. Belki bir başka yer. Bugün biz can yakmadan, polisimize dokunmadan, hiçbir ananın evladına saçının teline dokunmadan, ama yılmadan, durmadan, 81 ilde sokaklardayız. Meydanlardayız.
“Durmayacağız ve hiçbir kanunsuz yasağa üç gündür uymadığımız gibi bu gece de uymayacağız. İstanbul’un, Şişli’nin, Beylikdüzü’nün iradesine dokunmaya kalkana biz de dokunuruz. Ekonomi kötüye gitsin istemeyiz, huzur ve düzen bozulsun istemeyiz. Biz devleti kurmuş partiyiz, düzeni bozmasınlar, bozmaya kalkmasınlar. Ne yapacaksınız diyene cevabımız: Korkmuyoruz.
“Pazartesi günü öğrenciler okula gitsin, işçiler işine gitsin, ben Ankara’da toplantımı, grup toplantımı yapayım istiyorum. Pazartesi normal bir Türkiye’ye uyanmak istiyoruz.
“Ekrem Başkan’a avukatlarını yollayıp bu geceyle ilgili ve Çağlayan sürecinde bizden ne beklediğini, hangi duyguda olduğunu sorduk: ‘Bu gece benim sahip çıkılmamdan daha çok sahip çıkılması gereken bir şey var, sandım ki ailem diyecek, yarın kurulacak sandıklardır’ dedi. Yarın kurulacak ön seçim sandığını, gelecekte kurulacak sandıkların güvencesi olduğu için önemsiyor. 86 milyona emanet etmiştir.”
Valilik, gösteri yasağını 4 gün daha uzattı
İstanbul Valiliği , 19-23 Mart tarihleri arasında uyguladığı il genelindeki toplanma, gösteri ve basın açıklaması yasaklarını 4 gün daha uzatma kararı aldı.
Valiliğin yayımladığı açıklama şöyle:
“Valiliğimizce alınan kararla 19.03.2025-23.03.2025 tarihleri arasında (4 gün) süre ile ilimiz genelinde her türlü toplanma, gösteri ve basın açıklaması yasaklanmıştı.
Ancak ilimizde, huzur ve sükunu bozacak eylemlerin organize edilme ihtimaline karşı bir dizi tedbirin uygulanmasına devam edilmesinin gerekliliği tarafımızca değerlendirilmektedir.
Bu nedenle; konusu suç teşkil eden eylemlerin önlenmesi, milli güvenliğin sağlanması, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması, kamu düzeni ve güvenliği ile genel asayişin tesis edilmesi amacıyla kapalı ve açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, çadır kurma, stand açma, oturma eylemi, imza kampanyası, anma töreni ve benzeri türdeki eylem ve etkinlikler ile el ilanı dağıtımı, pankart/afiş asılması 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11.maddesinin (a), (b) ve (c) bentleri ile 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. ve 19. maddelerine istinaden il ve ilçe mülki sınırlarımız içerisinde 23.03.2025 günü saat 00:01’den 26.03.2025 günü saat 23:59’a kadar (4 gün) süre ile yasaklanmasına karar verilmiştir.
Öte yandan, ilimiz ilçelerinden veya çevre illerden ilimiz güzergâhını kullanarak bireysel ya da toplu şekilde kanuna aykırı eylemlere katılması muhtemel şahıs, grup ve araçların ilimize girişlerine ya da ilimizden çıkışlarına izin verilemeyecektir.”