Ana SayfaHaberlerİmamoğlu'nun 4 yıla kadar hapis talebiyle yargılandığı dava 11 Kasım’a ertelendi

İmamoğlu’nun 4 yıla kadar hapis talebiyle yargılandığı dava 11 Kasım’a ertelendi

YSK üyelerine hakaret iddiasıyla yargılanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davasının 11 Kasım’a ertelenmesine karar verildi. İmamoğlu, “Ne yazık ki olmaması gereken bir dava sürdürülüyor. Boş işler bunlar. Bir an önce bu defteri kapatsınlar isterim" dedi.

Eski Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven ve kurul üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun duruşması bugün Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşma öncesinde Kartal Kaymakamlığı, Anadolu Adliyesi önüne girişleri yasakladı ve adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Duruşmayı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Engin Altay, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, İYİ Parti İBB Grup Başkvanvekili İbrahim Özkan, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, çok sayıda partili, sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcisi duruşmayı izledi. İmamoğlu davaya katılmadı. 

Duruşma; tanıklara tebligat çıkarılması ve tanıkların dinlenmesi, ayrıca Başkan Ekrem Imamoğlu’nun avukatının sunduğu 2 DVD’nin çözümü için 11 Kasım saat 11.30’a ertelendi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski YSK Başkanı ve kurul üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın 11 Kasım’a ertelendiği haberini, ziyaret ettiği İstanbul Erkek Lisesi çıkışında aldı.

Karar sonrası ilk açıklamasını okulun merdivenlerinde yapan İmamoğlu, “Ne yazık ki olmaması gereken bir dava sürdürülüyor. Boş işler bunlar. Dolu iş burası işte; çocuklar, gençler, gelecek, yaşam, hayat… Bunların üreteceği şeyler. Bizim onlara bir gelecek hazırlamamız… Boş işlerle uğraşmasınlar. Bir an önce bu defteri kapatsınlar isterim. Şu gençlere bakın, esas gerçek burada” dedi.

İmamoğlu’nun 4 yıla kadar hapsi istenen davada beraat ya da hükmün geriye bırakılması kararı verilmezse Ekrem İmamoğlu İBB Başkanlığı görevinden alınacak ve milletvekili seçilme yeterliliğini yitirecek. Böylece cumhurbaşkanı adayı da olamayacak.

- Advertisment -