Ana SayfaHaberlerCANLI AKIŞ | Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun fezlekesi Meclis'te okundu

CANLI AKIŞ | Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun fezlekesi Meclis’te okundu

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkındaki mahkeme kararı TBMM Genel Kurulu’nda okundu. Böylece Gergerlioğlu'nun milletvekilliği düşürülmüş oldu. Ömer Faruk Gergerlioğlu yaptığı ilk açıklamada, “Ben sadece barış paylaşımı yaptım. Hayatım insan hakları mücadelesiyle geçti. Yaşasın Kürt ve Türk halklarının kardeşliği diyorum. İstedikleri kadar uyduruk cezalarla ihraç etmeye çalışsınlar, biz yolumuza devam edeceğiz. Bu duvarda ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ yazıyor, milletin iradesine aykırı bir karardır" ifadelerini kullandı.

Gergerlioğlu, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Karar okunurken Genel Kurul’da olacağım. Şu ana kadar Genel Kurul’da milletvekilliği düşürülen hiç olmadı. Herhalde ilk örnek ben olacağım. Milletin vekilini Meclis’ten söküp almak neymiş Türkiye ve tüm dünya görür. Basit bir olay değil bu. Genel Kurul’da sonuna kadar beklerim. Meclis’in içinde beklerim. Milletin kalbinde, bağrında beklerim. Buradan da ayrılmam. 1994 görüntüleri olur” ifadelerini kullanmıştı.

16.09: DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan:

Meclis, milletvekillerinin dokunulmazlıkları çerçevesinde farklı görüşlerin ifade ve müzakere edildiği çatıdır. Bağımsız ve tarafsız olduğu şüpheli yargı kararlarıyla vekilliklerin düşürülmesi demokratik toplum düzeninin gerekliliklerine aykırıdır.

16.09: DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu:

“Meclis adına utanç verici bu sahne tarihe kara lekedir. Yöntem bu mu olmalı? Milletvekilini kaba kuvvetle yaka paça meclisten çıkarma çabası meclise yakışıyor mu? 1994 yılının utanç sahnelerini hatırladım. Gerçekten korkunç.”

15.28: ÖFG’den ilk açıklama: “Ben sadece barış paylaşımı yaptım. Hayatım insan hakları mücadelesiyle geçti. Yaşasın Kürt ve Türk halklarının kardeşliği diyorum. İstedikleri kadar uyduruk cezalarla ihraç etmeye çalışsınlar, biz yolumuza devam edeceğiz. Bu duvarda ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ yazıyor, milletin iradesine aykırı bir karardır.”

15.24: Ömer Faruk Gergerlioğlu, zafer işareti yaparak “Milletimin bağrındayım, milletimin kalbindeyim, hiçbir yere gitmiyorum” dedi.

15.20: Gergerlioğlu’nun hükmü okunurken Meclis TV yayını kesip sıfır atık konulu kamu spotunu yayına girdi.

15.08: Verilen aranın sona ermesi ile birlikte Genel Kurul yeniden başladı.

15.00: Dinleyiciler arasında yer alan eski AK Parti Bitlis Milletvekili ve mevcut DEVA Partisi üyesi Abdürrahim Aksoy’un “Demokratik Türkiye istiyoruz” diye bağırmasının ardından Genel Kurul’a ara verildi.

14.44: HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş:
“Elimdeki gayrı resmi akış belgesine göre bu konuşmalardan sonra Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun fezlekesi okunacak ve milletvekilliği düşürülecek. Bu her şeyden önce Meclis’in kendisini inkarıdır”

14.19: Salih Gergerlioğlu: Babama dokunmayın

14.00: Meclis oturumu saat 14:00’te açıldı. Gündem dışı konuşmalar yapılıyor. Kısa bir süre sonra mahkeme kararının okunması bekleniyor.

14.00: Gergerlioğlu, oturum açılmadan kısa bir süre önce gazetecilere, “Karar okunurken Meclis’teki yerimde olacağım, kararın yüzüme okunmasını istiyorum. Ardından oturmaya devam edeceğim” dedi.

13.58: Salih Gergerlioğlu: Direnecek

13.05: Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu, babasının Meclis’teki odasından bir fotoğraf paylaşarak “Bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

- Advertisment -