Ana SayfaHaberlerDünyaÇavuşoğlu, Biden'a "siyasi şarlatan" demiş oldu

Çavuşoğlu, Biden’a “siyasi şarlatan” demiş oldu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 1915 olaylarına "Soykırım" diyen ABD Başkanı Biden'a tepki gösterdi: "Tarihi çarpıtmaya yeltenen siyasi şarlatanlar yine sahnede! Siyasi açıklamalarla tarih yeniden yazılamaz."

ABD Başkanı Joe Biden, 1915 olaylarına ilişkin bir açıklama yayımladı. Biden, açıklamasında, Ermenice “büyük felaket” anlamına gelen “Meds Yeghern” kelimesini de kullandı.

Biden’ın açıklaması şöyle:

“Osmanlı yetkilileri Ermeni entelektüelleri ve toplum liderlerini İstanbul’da tutukladı. Böylece, 20. yüzyılın en kötü mezalimlerinden olan Ermeni soykırımı başlamış oldu. Bugün, sınır dışı edilen, katledilen ya da yok etme kampanyasında ölüme yürütülen 1,5 milyon Ermeni’yi anıyoruz.

“Ermeni soykırımı üzerine düşünürken her türlü nefretin yok edici sonuçlarına karşı kararlı duruşumuzu yineliyoruz. Dünyada uzun süre kapanmayan yaralar açan zalimce eylemlere karşı çıkmak ve bunları durdurmak için verdiğimiz taahhüdü yineliyoruz.

“Ermenilerin tarihine saygı duyuyoruz. Bu acıyı görüyoruz. Tarihi tasdik ediyoruz. Bunu da suçu birilerine yüklemek için değil, bunun bir daha asla yaşanmaması için yapıyoruz.”

Çavuşoğlu: “Siyasi şarlatan”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından yayımladığı sert bir mesajla ABD Başkanı Biden’a tepki gösterdi.

Biden’a “Siyasi şarlatan” diyen Çavuşoğlu, şu açıklamayı yaptı:

“Tarihi çarpıtmaya yeltenen siyasi şarlatanlar yine sahnede! Siyasi açıklamalarla tarih yeniden yazılamaz. Bu tutumlarında ısrar eden fırsatçılar, art niyet ve ikiyüzlülükleriyle hatırlanacaktır. Yüce Türk Milleti’ne tarih dersi vermek kimsenin haddi değildir.”

- Advertisment -