Ana SayfaHaberlerÇavuşoğlu bu kez de “bütün yabancı güçler Libya’dan çıkmalı’ diyen Libyalı meslektaşıyla...

Çavuşoğlu bu kez de “bütün yabancı güçler Libya’dan çıkmalı’ diyen Libyalı meslektaşıyla kapıştı

Türk ve Yunan dışişleri bakanlarının basın önündeki atışmasının bir benzeri dün Libya’da yaşandı. Libya Dışişleri Bakanı Menguş yabancı güçlerin ve paralı askerlerin Libya’dan çıkması için Türkiye’den yardım istedi, Çavuşoğlu cevap olarak "Bizim yasal varlığımızı bu ülkede para için savaşan yabancı paralı gruplarla eşit tutanlar var, biz mutabakatla buradayız” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Libya Dışişleri Bakanı Necla el-Menguş, Trablus’taki görüşmelerinin ardından düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin karşısına çıktı.

Menguş, ülkesindeki 20 bin kadar yabancı güç ve paralı askerin varlığının sonlandırılması için Türkiye’ye iş birliği çağrısında bulundu ve şöyle dedi:

“Türkiye’ye Güvenlik Konseyi’nin bütün kararlarını uygulamak için gerekli adımları atması ve bütün yabancı kuvvetlerin ve paralı askerlerin Libya topraklarından çıkarılması için birlikte işbirliği yapması çağrısında bulunuyoruz.”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise bu ifadelere cevap vererek, Türk güçlerinin Libya’da önceki Libya yönetimiyle varılan bir eğitim anlaşması kapsamında bulunduğunu belirtti ve “Bizim yasal varlığımızı bu ülkede para için savaşan yabancı paralı gruplarla eşit tutanlar var” ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu şöyle devam etti: “Libya halkının ve meşru hükümetlerinin zor dönemlerinde daima yanında yer aldık. Trablus’a saldırılar karşısında Libya’nın meşru hükümeti bazı ülkeleri, biz dahil davet etti. Bu çağrıya sadece Türkiye olumlu cevap verdi. Güvenlik ve askeri iş birliği mutabakat muhtırası kapsamında Libya’ya sağladığımız destek iç savaşı, kardeş kavgasını ve insanlık dramını önledi.”

- Advertisment -