Ana SayfaHaberlerÇavuşoğlu: ‘CAATSA yaptırımları için ABD ile ortak çalışma grubu oluşturuldu’

Çavuşoğlu: ‘CAATSA yaptırımları için ABD ile ortak çalışma grubu oluşturuldu’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CAATSA yaptırımlarıyla ilgili ABD’den gelen teklife Türkiye’nin olumlu cevap verdiğini ve bir ortak çalışma grubu oluşturulduğunu açıkladı. Bakan Çavuşoğlu, teknik görüşmelerin başladığını da duyurdu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2020 yılına ilişkin dış politika değerlendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, CAATSA yaptırımlarını ele almak için ABD’nin bir çalışma grubu kurmayı teklif ettiğini söyledi. Türkiye’nin teklifi kabul ettiğini ve teknik düzeyde görüşmelerin başladığını açıkladı.

ABD’nin CAATSA yaptırımlarının hafif ya da ağır olmasının önemli olmadığını, siyasi olarak yanlış bir karar olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, bunun Türkiye’nin egemenlik haklarına saldırı anlamına geldiğini ifade etti.

Çavuşoğlu, “Her zaman olduğu gibi 2020’de de önceliğimiz diplomasi oldu. Diplomasinin tıkandığı yerde sahaya indik, tekrar diyaloğun ve diplomasinin önünü açtık. Böylece Suriye, Libya, Doğu Akdeniz, Kıbrıs, Yukarı Karabağ konularında pandemiye rağmen oyunun önemli bir parçası olduk. Çok önemli kazanımlar elde ettik. Yeri geldi oyunu biz kurduk. Yeri geldi ülkemizin çıkarlarının hilâfına kurulan oyunu yine biz bozduk” dedi.

Konuşmasında AB ile ilişkilere de değinen Çavuşoğlu, “Türkiye ile ilişkilerin önemini anlayan, Türkiye ile gerginlik yerine daha iyi diyalog kurmamız gerekir diyen ülkelerin görüşleri hâkim oldu. Elbette sonuç bildirgesinde memnun olmadığımız hususlar var. Bunu da karşı açıklamamızda dile getirdik. Seneye ilişkilerimizin daha pozitif ortamda yürümesi için biz hazırız. Avrupa Birliği’nin de hazır olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

- Advertisment -