Ana SayfaHaberlerÇavuşoğlu’ndan mülteciler açıklaması: “Babam çoban bulamıyorum diye söyleniyor”

Çavuşoğlu’ndan mülteciler açıklaması: “Babam çoban bulamıyorum diye söyleniyor”

Mülteciler sorusuna Çavuşoğlu'ndan cevap: Tamamını, yüzde yüz göndereceğiz dersek doğru olmaz. Türkiye'nin şu anda tarım sektöründe, sanayide, hallerde, bazı işlerde istihdama ihtiyacı var. Benim babamın koyunları var mesela çoban bulamıyorum diye -eskiden Anamur’dan getirirdi- sürekli söyleniyor.”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldığı Habertürk yayınında, Suriyeli göçmenlerin Şam rejimiyle iş birliğiyle gönderileceğini söyledi.

Çavuşoğlu, “Afganlıların önemli kısmını geri gönderdik. Çalışmayı İçişleri Bakanlığı yapıyor biz de Dışişleri Bakanlığı olarak Afganistan’la iş birliği yapıyoruz. Pakistan’la da bir geri kabul anlaşması imzalamak için müzakere ediyoruz.”

Çavuşoğlu göçmenlerin Türkiye’deki istihdam ihtiyacı açısından açısından önemli olduğunu şöyle anlattı:

“Seçim öncesi popülizm yapmak doğru değildir. Tamamını, yüzde yüz göndereceğiz dersek doğru olmaz. Türkiye’nin şu anda tarım sektöründe, sanayide, hallerde, bazı işlerde istihdama ihtiyacı var.

Benim babamın koyunları var mesela çoban bulamıyorum diye -eskiden Anamur’dan getirirdi- sürekli söyleniyor. Diğer taraftan tarım sektöründe de ihtiyaç var. Türkiye’nin şu anda belirli sektörlerde iş gücüne ihtiyaç var. O yüzden Suriyelilerin yüzde yüzü dönecek dersek bu da doğru olmaz.

Dönmesi gereken çok sayıda Suriyeli var. Onları güvenli şekilde göndereceğiz. Çok daha fazla Suriyeliyi Suriye’ye göndereceğiz. Yol haritası da bunu kapsıyor. Geri dönüşün takvimi, güvenli bölgede bunların döneceği imkanların yaratılması için çalışmalar başlatılmıştı.”

- Advertisment -