Ana SayfaHaberlerÇek gazeteci sordu: “Cumhurbaşkanlığı’na aday mısınız? “İmamoğlu: “Bu soruya artık ‘Allah bilir’...

Çek gazeteci sordu: “Cumhurbaşkanlığı’na aday mısınız? “İmamoğlu: “Bu soruya artık ‘Allah bilir’ cevabı bile vermiyorum”

Ekrem İmamoğlu, dün Feshane’de yabancı basın mensupları için basın toplantısı düzenledi. Soru cevap kısmında bir Çek gazeteci “2028’de muhalefetin cumhurbaşkanı adayı mısınız?” diye sordu. Önce salondakilerle birlikte soruya gülen İmamoğlu “Bu soruya artık ‘Allah bilir’ bile demiyorum” dedi. “Özgür Bey'in 'teknik direktör' metaforu kullanması sizi rahatsız etti mi?" sorusunu ise yanıtsız bıraktı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dün (18 Nisan) Feshane’de yabancı basın mensupları ile bir araya gelerek sorularını yanıtladı. 

Toplantıya katılan isimlerden Voice of America muhabiri Hilmi Hacaloğlu, toplantıya dair notlarını X hesabından paylaştı. 

Hacaloğlu’nun paylaşımına göre İmamoğlu’nun konuşması kısa, mesajları netti. Konuşma canlı yayınlanmadı. 

İmamoğlu’nun mesajlarından öne çıkanlar şöyleydi:

“Halk iktidar partisine güvenmiyor. CHP’deki değişim umut yarattı.”

“Türkiye’de seçmen demokratikleşme bakımından çok ileride, demokratik batılı ülkeler bile seçim sonuçlarına gıptayla bakıyor.”

“Tedirginlik Çağı’nı bitirecek yeni bir demokratik uyanışa ihtiyaç var.”

“Rekabetçi otoriter ve tam otoriter rejimlere karşı demokratik hareketlerin işbirliği yapmaları gerekiyor.”

“Çek gazeteci yekten sordu: “Muhalefetin adayı olacak mısınız?” Salondakiler gülmekten kırıldı. İmamoğlu da önce “Ben de cevap olarak gülsem yeterli olur mu?” dedi. Sonra “Allah bilir” bile demeyip CHP adayının sosyal demokrat nitelikte olacağına ya da olması gerektiğine işaret etti:

“Sizin gibi basın temsilcilerinin bu soruyu soracağını biliyordum. Bir önceki seçimden hemen sonra sizin gibi, ülkemize gelmiş basın mensubuna verdiğim cevabı vermemeyi ilke edindim. O da ‘Allah bilir’di. O cevabı bile vermiyorum. İşimin fakındayım. Mesele tekil kişi değil. Meseleye bütünlükçü bakan güçlü kadronun içinde olmanın gururunu taşıyorum.”

“Biz iyi uygulamalarla demokrat anlayışın, sosyal demokrat yapının Türkiye’nin genelinde de hâkim olacağı süreci hep birlikte hayal ediyoruz. Bu yolda hep birlikte yürüyoruz.”

Hilmi Hacaloğlu toplantı sonunda İmamoğlu’nun yanına gidip “Ekrem Bey, Özgür Bey’in ‘teknik direktör’ metaforu kullanması sizi rahatsız etti mi?” diye sorduğunu, bu soru üzerine sessizlik olduğunu ve “Siz ve Mansur Bey’i ‘forvet’ olarak tanımladığı sözlerini kast ettim”diye sorusunu sürdürdüğünü yazdı.

İmamoğlu bu soru üzerine ise “Ha, ben de Galatasaray, Fenerbahçe konusunu kastediyorsunuzsandım” cevabını verip alandan ayrıldı.

- Advertisment -