Ana SayfaHaberlerCem Özdemir, Almanya'da yeni hükümetin Gıda ve Tarım Bakanı oldu

Cem Özdemir, Almanya’da yeni hükümetin Gıda ve Tarım Bakanı oldu

Yeşiller Partisi'nden Cem Özdemir hükümetin yeni Gıda ve Tarım Bakanı oldu. Özdemir, Almanya tarihinde federal hükümette görev alan ikinci Türkiye kökenli Almanya vatandaşı.

Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP), çarşamba günü, koalisyon hükümeti için anlaştıklarını duyurmuştu.

Angela Merkel’in yerine başbakanlık koltuğuna oturacak olan SDP üyesi Olaf Scholz, koalisyona katılacak partilere üye delegelerin 10 gün içinde ortak hükümet programına onay vereceklerini açıkladı.

Alman Bild gazetesi, yeni kurulan hükümette Cem Özdemir’in Tarım Bakanı olarak görev alacağını yazdı. Gazeteye göre bu görev için Yeşiler Partisi Sözcüsü Steffi Lemke’nin ismi üzerinde duruluyordu ancak Cem Özdemir üzerinde anlaşmaya varıldı.

Cem Özdemir kimdir?

Babası Çerkes kökenli olan Cem Özdemir Türkiye’den göç eden Tokatlı bir ailenin oğlu olarak Almanya’nın güneyindeki Baden-Württemberg eyaletinde, Bad Urach kentinde dünyaya geldi. Lisenin ardından sosyal pedagoji eğitimi aldı. 1987’den itibaren eğitimci ve serbest gazeteci olarak meslek hayatına atıldı.

2008-2018 yılları arasında Birlik 90/Yeşiller partisinin eş başkanlık görevini Claudia Roth ve Simone Peter ile birlikte yürüttü. Halen Almanya Federal Meclisi’nde Yeşiller Partisi milletvekili olarak görev yapmaktadır.

- Advertisment -